ZRC Lipik u prodaju pod posebnim uvjetima

Slika /arhiva/zrc-lipik-lgif

Za kupnju 90,14 posto dionica Zdravstveno-rekreacijskog centra (ZRC) Lipik do isteka natječajnog roka, odnosno do danas u 14 sati, nije dostavljena niti jedna ponuda, zbog čega će dionice te tvrtke, sukladno zakonu, na prodaju biti ponuđene pod posebnim uvjetima, saznaje se danas u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP).

Naime, prvi natječaj za dionice ZRC Lipika objavljen je u listopadu prošle godine, i to po nominalnoj cijeni od 2,87 milijuna kuna, dok je ovaj natječaj, s početka ove godine, objavljen s cijenom u iznosu od 30 posto od nominalne vrijednosti dionica, odnosno 863,25 tisuća kuna.

S ta dva natječaja, kažu u HFP-u, ispunjene su zakonske obveze objavljivanja natječaja po nominali i uz diskont te je sada moguće jedino tvrtku ponuditi po posebnim uvjetima, koje treba prihvatiti i hrvatska Vlada.

Riječ je o 28.775 dionica ZRC-a Lipik iz portfelja HFP-a i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, pri čemu je 23.571 dionica fiducijarni prijenos u korist Ministarstva financija.

Prema podacima iz natječaja, ZRC Lipik pruža turističko-ugostiteljskih usluga, a na kraju 2004. godine ukupna aktiva te tvrtke sa 19 zaposlenih, iznosila je 180,32 milijuna kuna, dok su ukupne obveze društva bile 180,14 milijuna kuna. (Hina)



Pisane vijesti