Završnica Europskog tjedna sporta: Oslikavanje #BEACTIVE školice na Zrinjevcu

Poznati autor hrvatske graffiti i street art scene Slaven Kosanović Lunar danas će, u 11:45 sati, ukrasiti pločnik na Zrinjevcu crtežom popularne igre školica koja će biti iscrtana trajnom bojom, a njezina će polja osim uobičajenih brojeva sadržavati i motivacijske poruke koje potiču na tjelesnu aktivnost budući da je #BeActive glavno geslo Europskog tjedna sporta.

Inicijativa je to Ministarstva turizma i sporta koje će na taj način obilježiti završetak Europskog tjedna sporta koji je ove godine diljem Hrvatske trajao od 23. do 30. rujna 2020.

„Školica je jedna od najpopularnijih dječjih igara diljem svijeta koja nas podsjeća na najljepši dio djetinjstva te istovremeno potiče tjelesnu aktivnost. Zbog toga smo odlučili upravo ovom aktivnošću obilježiti kraj Europskog tjedna sporta i Školski dan. Za bilo kakvu važnu promjenu potrebna je akcija, a ova naša kreativna akcija ima za cilj da građani budu aktivni svih 365 dana u godini! Našu #BeActive školicu stoga smo smjestili na Zrinjevac, lokaciju kojom svakodnevno prolazi veliki broj ljudi, kako bi bila trajni podsjetnik na to koliko je važno biti aktivan“, poručuje ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Medijima će se prilikom crtanja školice obratiti i ambasador Europskog tjedna sporta Ivan Kvesić.

Najave