Završava ciklus ulaganja u crikveničku Thalassotherapiju

Slika /arhiva/Thalassotherapia_ck_www.JPG

Ulaganjem 23 milijuna kuna u rekonstrukciju i nadogradnju medicinsko-rehabilitacijskog centra u sklopu specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Thalassotherapije u Crikvenici, završen je ciklus ulaganja u tu bolnicu, izvijestili su u ponedjeljak predstavnici primorsko-goranske županijske uprave na redovitoj konferenciji za novinare u toj upravi.

Ravnatelj crikveničke Thalasotherapije Damir Lončarić rekao je da ta bolnica završava ciklus investicija koji je počeo 2006. godine.

Izgrađena je barokomora, obnovljena infrastruktura bolničkoga kruga, izgrađene su recepcija i dvorane za fizikalnu terapiju, obnovljeno je 50 soba te završen park medicinske rehabilitacije koji omogućuje da se fizikalna terapija i respiratorna rehabilitacija djece i odraslih provodi na otvorenome. Istaknuo je da se najveći projekt - rekonstrukcija, adaptacija i nadogradnja kapaciteta objekta za dijagnostiku, liječenje i provođenje terapije, vrijedan 23 milijuna kuna, privodi kraju.

Objekt je završen i opremljen, instaliraju se novi uređaju i educiraju kadrovi pa bi trebao biti otvoren početkom studenoga, a procjenjuje se da će trebati još 20-ak medicinskih stručnjaka.

"Moći ćemo dati mnogo kvalitetniju uslugu osiguranicima HZZO-a, ali otvaramo se i posve novom području u poslovanju, stvaramo kvalitetnu ponudu za zdravstveni turizam za korisnike iz Hrvatske i Europe", istaknuo je ravnatelj crikveničke Thalassotherapije.

Župan Zlatko Komadina rekao je kako se nada "jačem ugovoru s HZZO-om kako bi mogli realizirati planirano zapošljavanje".

(Hina)



Pisane vijesti