Započela edukacija za kulturni turizam

Slika /arhiva/kastav.jpg

U organizaciji Ureda za kulturni turizam Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice grada Rijeke i Turističke zajednice grada Kastva, u vijećnici grada Kastva danas je održan seminar edukacije za kulturni turizam pod nazivom 'Tko je tko i tko što radi u kulturnom turizmu'.

Na seminaru kojem je nazočilo više od 40 sudionika iz kulturnog i turističkog sektora Primorsko-goranske županije, predavači su bili stručnjaci iz triju ključnih institucija koje se bave kulturnim turizmom u RH, a poveznica sva tri predavanja bilo je oblikovanje okruženja partnerstva.

Direktor Ureda za kulturni turizam i pomoćnik direktora HTZ-a Milo Sršen predstavio je djelokrug rada i zadaće Ureda te način funkcioniranja Hrvatske turističke zajednice i sustava turističkih zajednica, a mr. sc. Vlasta Klarić, poslovna tajnica Zajednice kulturnog turizma Hrvatske iz Hrvatske gospodarske komore, govorila je o HGK i Zajednici kulturnog turizma, njihovim zadacima i planovima, dok je dr. sc. Damir Demonja, viši stručni savjetnik Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka govorio o MMTPR, strukturi i zadaćama Uprave za sustav turističkih zajednica i selektivne oblike turizma te odnosu prema prioritetima Strategije razvoja kulturnog turizma iz djelokruga Ministarstva, kao i partnerskim odnosima Ministarstva i regionalne i lokalne uprave.

U okviru seminara osdržana je radionica 'Kako suradnjom pospješiti kreiranje kulturno turističkih proizvoda?' u kojoj su sudionici primijenili stečena znanja i profesionalna iskustva, u pokušaju osmišljavanja kulturno turističkih proizvoda.

Seminar su sudionici ocijenili uspješnim i korisnim, a završio je zajedničkim stručnim obilaskom najvažnijih kastavskih znamenitosti.

Edukacija iz područja kulturnog turizma u kojoj će MMTPR i nadalje aktivno sudjelovati, nastavlja se slijedom tema određenih Strategijom razvoja kulturnog turizma.



Pisane vijesti