Zamjenik ministra turizma primio u nastupni posjet veleposlanika Azerbajdžana

Slika /arhiva/120207-azer2w.jpg

Zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanika Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj, Kamila Khasiyeva, u pratnji suradnika, Želimira Kramarića, iz Ministarstva turizma i Surkhay Shukorova, iz Veleposlanstva Azerbajdžana. Glavne teme sastanka bile su dosadašnja suradnja i odnosi dviju zemalja, uz naglasak na buduću turističku suradnju Republike Hrvatske i Republike Azerbajdžan, posebice u povećanju turističkog prometa i liberalizaciji viznog režima. Posebna tema sastanka bila je i moguće skoro potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o suradnji na području turizma, čija je izrada u tijeku. 

Zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo primio je u utorak u nastupni posjet veleposlanika Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj, Kamila Khasiyeva, u pratnji suradnika, Želimira Kramarića, iz Ministarstva turizma i Surkhay Shukorova, iz Veleposlanstva Azerbajdžana.

Glavne teme sastanka bile su dosadašnja suradnja i odnosi dviju zemalja, uz naglasak na buduću turističku suradnju Republike Hrvatske i Republike Azerbajdžan, posebice u povećanju turističkog prometa i liberalizaciji viznog režima.

Posebna tema sastanka bila je i moguće skoro potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o suradnji na području turizma, čija je izrada u tijeku. Riječ je o temeljnom dokumentu o suradnji Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Ministarstva kulture i turizma Republike Azerbajdžan, a kojim bi se, kako je istaknuo zamjenik ministra, stvorili dobri temelji za još kvalitetniju suradnju dviju zemalja na području turizma.

Veleposlanik Khasiyev naglasio je kako je Hrvatska u Azerbajdžanu prepoznata kao prelijepa zemlja za odmor, te bi se, s obzirom na potencijal azerbajdžanskog tržišta, broj turista mogao znatno povećati, posebice zbog ublažavanja viznog režima.

Trenutno je na snazi odluka Vlade RH prema kojoj nositelji valjane schengenske vize privremeno ne trebaju vizu za ulazak u Republiku Hrvatsku, kratkotrajni boravak ili prelazak državnog područja Republike Hrvatske. Spomenuta odluka primjenjuje se do kraja 2012. godine, a ujedno se odnosi i na turiste iz Republike Azerbajdžan.



Pisane vijesti