Zamjenik ministra dr. sc. Daglas Koraca na opatijskom bezglutenskom ručku

Slika /arhiva/060515_opatija_2.jpg

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca sudjelovao je danas na predstavljanju projekta Opatijska paleta bezglutenske prehrane, koja je i financirana kroz program Promocija zanimanja u organizaciji Ministarstva turizma. Ugostiteljska škola Opatija prijavila je projekt na program Ministarstva i zbog svoje inovativnosti dobila sredstva za njegovo provođenje. U projekt su uključeni ravnateljica, mentori i 10 učenika drugih razreda zanimanja konobar i kuhar, a za njegovu realizaciju dobili su 14 tisuća kuna. Programom Promocija zanimanja ukupne vrijednosti od gotovo 400 tisuća kuna potiču se srednje strukovne i umjetničke škole za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam. Ovom prilikom zamjenik ministra je naglasio kako su inovativnost i kreativnost budućnost turističkog razvoja, a obrazovani kvalitetni kadrovi ključ uspjeha u turizmu. „Ministarstvo turizma zato će upravo za obrazovanje biti posredničko tijelo za privlačenje EU sredstava. Za nas ta uloga predstavlja veliku mogućnost da se sredstva iz Europskog socijalnog fonda iskoriste za jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u turističkom sektoru, ali i za razvoj onoga što zovemo socijalni turizam, odnosno turizam za sve. Sredstva iz Europskog socijalnog fonda namjeravamo usmjeriti na unaprijeđenje strukovnog i cjeloživotnog obrazovanja te njegovog usklađivanja s potrebama na tržištu rada čime se izravno doprinosi zapošljavanju u sektoru turizma“, rekao je zamjenik ministra.

Zamjenik ministra turizma dr. sc. Daglas Koraca sudjelovao je danas na predstavljanju projekta Opatijska paleta bezglutenske prehrane, koja je i financirana kroz program Promocija zanimanja u organizaciji Ministarstva turizma.

Ugostiteljska škola Opatija prijavila je projekt na program Ministarstva i zbog svoje inovativnosti dobila sredstva za njegovo provođenje. U projekt su uključeni ravnateljica, mentori i 10 učenika drugih razreda zanimanja konobar i kuhar, a za njegovu realizaciju dobili su 14 tisuća kuna. Programom Promocija zanimanja ukupne vrijednosti od gotovo 400 tisuća kuna potiču se srednje strukovne i umjetničke škole za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam.

Ovom prilikom zamjenik ministra je naglasio kako su inovativnost i kreativnost budućnost turističkog razvoja, a obrazovani kvalitetni kadrovi ključ uspjeha u turizmu. „Ministarstvo turizma zato će upravo za obrazovanje biti posredničko tijelo za privlačenje EU sredstava. Za nas ta uloga predstavlja veliku mogućnost da se sredstva iz Europskog socijalnog fonda iskoriste za jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u turističkom sektoru, ali i za razvoj onoga što zovemo socijalni turizam, odnosno turizam za sve. Sredstva iz Europskog socijalnog fonda namjeravamo usmjeriti na unaprijeđenje strukovnog i cjeloživotnog obrazovanja te njegovog usklađivanja s potrebama na tržištu rada čime se izravno doprinosi zapošljavanju u sektoru turizma“, rekao je zamjenik ministra.

Dr. sc. Daglas Koraca posebno je istaknuo kako mu je drago što su se opatijskom ručku odazvali i ugostitelji i hotelijeri, jer je upravo povezivanje obrazovanja s javnim i privatnim sektorom ono što je cilj programa Promocija zanimanja.

Ravnateljica škole, Sibila Roth ovom je prilikom izjavila kako je cilj projekta educirati i osposobiti učenike u pripremi zdravih bezglutenskih jela te omogućiti osposobljavanje novih naraštaja učenika, budućih turističkih radnika kao i implementirati bezglutensku prehranu u svakodnevnu ponudu ugostiteljskih objekata Opatije.



Pisane vijesti