Zagrebački turistički informativni centri dobivaju pohvale

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Uz brojne reportaže o Zagrebu te dolaske i noćenja gostiju koji su u stalnom porastu, zagrebački turistički informativni centri također dobivaju pohvale. Tako je ovaj tjedan, jedan od brojnih posjetitelja našeg TIC-a na Trgu bana Jelačića, na portalu TripAvisor ostavio zanimljivu pohvalu.

Turistički informativni centar na Trgu bana Jelačića, nije jedini koji je dobio pohvalu i priznanje. Podsjećamo, Turistička zajednica grada Zagreba je 2012. godine osvojila i drugo mjesto u okviru projekta Volim Hrvatsku, akcija: Zeleni cvijet u kategoriji pojedinačni elementi i to za Turistički informativni centar na Autobusnom kolodvoru Zagreb. Uz dva spomenuta TIC-a, pojsetitelji grada Zagreba, informacije mogu dobiti i u TIC-u na Glavnom kolodvoru, Zračnoj luci Zagreb, kao i kod Kule Lotrščak.

Također, spominjemo i hodajuće informatore koje je Turistička zajednica grada Zagreba uvela još 2006. godine te time svrstala Zagreb među prve europske gradove koji nude uslugu „informacije u susret korisniku". Njihova je zadaća pružanje informacija posjetiteljima koje susreću na zagrebačkim ulicama, a gostima grada su na raspolaganju od travnja pa sve do kraja listopada.

Uz postojeće Turističke informativne centre, hodajuće informatore, info-kiosk, besplatni info-telefon te internet stranice prevedene na 15 stranih jezika, Zagreb pokazuje da svoje goste dočekuje spreman i otvorenog srca, a oni to itekako znaju cijeniti.



Pisane vijesti