Zagreb u popularnim izdanjima putnih vodiča o europskim i svjetskim destinacijama

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Prestižni vodiči „501 Must-visit destinations“ i „501 Must-visit cities“, uvrstili su Zagreb u svoja popularna izdanja putnih vodiča o europskim i svjetskim destinacijama. Zagreb se po prvi puta našao u ovim popularnim vodičima koji se objavljuju od 2006. godine, a izdaje ih jedna od najpoznatijih britanskih izdavačkih kuća „Octopus Publishing Group“. 

Oba vodiča nude pregled različitih svjetskih odredišta, a za svako od njih je na jednoj strani ukratko opisano što ga čini posebnim te što se ne smije propustiti. Za Zagreb, tako, ističu da je to ljupki glavni grad Hrvatske; izgrađen u austro-ugarskom stilu; pun crkava, muzeja i umjetničkih galerija; a čitateljima preporučuju posjetiti groblje Mirogoj, Gornji grad, park Maksimir te, naravno, Donji grad.

Najzad, Zagreb je zanimljiv ne samo kao turistička destinacija, već i kao poslovna, što potvrđuje i prošlotjedno prizanje iz Slovenije. Na netom završenoj kongresnoj burzi „Conventa“, održanoj u Ljubljani 22. i 23. siječnja, Zagreb je osvojio certifikat izvrsnosti čime je uvršten u 10 najboljih kongresnih destinacija. Podjsećamo, Zagreb je prošle godine osvojio nagradu „Meetings star“ kao najbolja kongresna destinacija jugoistočne Europe.



Pisane vijesti