Zagreb Tourfilm Festival primljen u CIFFT

Slika /arhiva/zagreb-tf_festival-logo.jpg

Zagreb Tourfilm Festival primljen je u punopravno članstvo Međunarodnog odbora festivala turističkih filmova CIFFT (Committee of Tourism Film Festivals), čime je ušao u prestižno društvo svjetskih turističkih festivala, doznaje se danas od direktorice tog festivala Spomenke Saraga.

U okviru 24. festivala Grand Prix CIFFT, koji je kao "festival svih festivala" od 30. studenoga do 2. prosinca u Beču okupio najbolje festivale te vrste održana je i godišnja skupština na kojoj je zagrebački festival jednoglasno izabran, nakon godinu dana kandidatskog članstva, rekla je Saraga.

Osim što je to velika čast, članstvo pojednostavljuje suradnje i partnerstva te omogućuje još kvalitetniju organizaciju samog festivala koji će svojim radom i aktivnostima doprinositi promociji kulture stvaranja kvalitetnih turističkih filmova i promidžbi destinacije, ustvrdila je, dodavši da im je tom prigodom hrvatsko veleposlanstvo u Beču organiziralo svečani prijem.

Od ukupno 1400 filmova koji su tijekom godine prikazani na četrnaest festivala, za Grand Prix se natjecalo njih osam koji su prikupili najveći broj bodova. Grand Prix je osvojio švicarski film "Gstaad – Come up, slow down".

Sedam filmova dobilo je nagradu "Nominee for the Grand Prix", među njima i hrvatska "Oda radosti" Hrvoja Hribara u produkciji Hrvatske turističke zajednice te portugalski "The beauty of Simplicity", srpski "Soulfood Serbia", latvijski "Riga the Style Lives On", meksički "I am Veracruz", španjolski "In A Dreamland" i austrijski "On Location – Interiors".

Festivali CIFFT-a su portugalski "Art&Tur", canneski Corporate Media & TV Awards, berlinski "Das goldene Stadttor" i "Toura d'Or", bukureštanski "Document.Art", varšavski "FilmAT", srpski "Silafest", ruski "Kitovras", američki International Film & Video Festival u Los Angelesu i New York Festivals, bečki Internat. Wirtschaftsfilmtage, te brazilski, češki i latvijski "Tourfilm".

Iduće izdanje Zagreb Tourfilm Festivala, koji prikazuje i nagrađuje filmove o turističkim destinacijama ili raznim oblicima turizma, od avanturističkog i sportskog do ruralnog i religijskog, održat će se od 3. do 5. srpnja u zagrebačkom Muzeju Mimara. (Hina)

 



Pisane vijesti