Zagreb dobio još jedan novi hostel, Pozitiv Hostel

Slika /arhiva/bd.zagreb-trg-014w.jpg

Zagreb je ovih dana dobio još jedan privatni hostel, Pozitiv, u naselju Trešnjevka, u čije je uređenje i ponudu vlasnik Davor Sladović uložio oko milijun kuna, doznaje se iz tog hostela. Hostel se nalazi u Kastavskoj ulici na Trešnjevci, smještaj nudi u 12 soba i jednom apartmanu u kojima je ukupno 59 kreveta. Kupaonice su zajedničke, kao i kuhinja, prostor za druženje, blagavaonica te mali caffe bar za goste hostela.

Objašnjavajući zašto se odlučio za otvaranje hostela, vlasnik Davor Sladović ističe da su na tu ideju došli uslijed porasta broja turista u Zagrebu, a time i povećane potražnje za krevetima.

Razlog je i to što dulje vrijeme nisu mogli prodati obiteljsku kuću, pa kako ne bi propadala zbog neodržavanja u njoj su odlučili urediti hostel vodeći se pritom idejom recikliranja starih stvari na originalan način uz kombiniranje s novim.

U hostelu se tako mogu vidjeti razni detalji i predmeti s buvljaka i 'second hand' dućana (fotografije, stolice, ukrasi i drugo) koje su sami obojili i uredili, što zajedno s novim namještajem izrađenim od strane hrvatskih proizvođača prema njihovim idejama hostelu daje poseban 'štih'.

Za investiciju (oko milijun kuna) vlasnik ističe da ju je realizirao putem kreditne linije i dijelom iz vlastitih sredstava, ali i uz pomoć dobavljača i izvođača radova za odgodu plaćanja dok hostel ne počne raditi.

Službeno otvorenje hostela najavljuju za sredinu veljače, kada bi trebali stići i prvi gosti, a općenito očekuju visoku razinu popunjenosti te dugogodišnje poslovanje hostela u što je uključena gotovo cijela obitelj.

Cijene su kreirali prema lokaciji na kojoj se nalaze, pa su nešto niže od onih u centru, pri čemu misle i da su konkurentni s obzirom na ponudu i blizinu raznih sportskih sadržaja.

U planu im je i suradnja s Hrvatskim ferijalnim i hostelskim savezom (HFHS), iz kojeg su već ponudili pomoć sa informacijama, savjetima i marketingom, i iz kojeg se doznaje da je u Zagrebu trenutno 20-ak hostela od kojih je jedan HFHS-ov, a ostali su privatni. (Hina)



Pisane vijesti