Za projekte strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu dodijeljeno 4 milijuna kuna

Slika /2022_photo_ilustrac/Ugostiteljstvo.jpg

Ministarstvo turizma i sporta temeljem Javnog natječaja za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2022. godini dodijelilo je sredstva za 27 projekata strukovnih udruga u turizmu i ugostiteljstvu u ukupnoj vrijednosti 4 milijuna kuna. Javni poziv obuhvatio je dva programska područja - projekte poticanja na razvoj karijere u turizmu za što je dodijeljeno 2,7 milijuna kuna i to za 17 projekata te projekte razvijanja svijesti o pristupačnom turizmu za što je dodijeljeno 1,3 milijuna kuna za 10 projekata. 

„Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu važan su nam partner u ostvarivanju naših strateških ciljeva. Orijentiranost prema održivom turizmu ogleda se i u dodatnom financiranju razvoja vještina i usvajanja novih znanja s ciljem osiguravanja kvalificiranih ljudskih resursa kao i u naglasku na razvoj pristupačnog turizma. Prilikom odabira projekata u obzir je uzeta spremnost udruga za provedbu projekata s naglaskom na kapacitete, partnerstvo, pridružene partnere, iskustvo, kao i usmjerenost na sve ciljne skupine i održivost“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Projekte su mogle prijaviti i provoditi strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu te udruge čije je djelovanje vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom.

Među 27 odobrenih projekata našli su se projekti Klastera Lika Destination, Kamping udruženja Hrvatske i Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske u partnerstvu s Hrvatskom udrugom turizma, Klastera zdravstvenog turizma Kvarner, Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, Udruge jedinstvenih hrvatskih hotela Stories, Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, Udruge hrvatskih putničkih agencija, Hrvatskog kuharskog saveza, Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom i ostalih.

Od 2016. godine do danas Ministarstvo turizma i sporta za ovu svrhu dodijelilo je ukupno 16,5 milijuna kuna za 197 projekata.



Priopćenja