Vokalna skupina Putokazi daruje koncert povodom 30 godina rada

Slika /arhiva/Putokazi-300714_1.jpg

Nakon navršenih 30 godina, jedna od najdugovječnijih vokalnih skupina u Hrvatskoj i svakako prepoznatljiv motiv riječke glazbene scene, poziva na Događaj koji će se, povodom slavljeničke godine, zbivati 3. rujna u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (u dva termina, u 21.00 i u 23.00). Povodom 30. obljetnice postojanja Putokaza, grad Rijeka daruje svojim sugrađanima koncert trenutne postave i svih bivših generacija Putokaza. Događaj je to na kojem će Putokazi imati koncertnu promociju 13. albuma "Porculan" i glazbenu retrospektivu "Vremenska kapsula br. 30."

Putokaze je 22. veljače 1984. oformila Miranda Đaković, koja ih vodi i danas, isprva kao vokalnu skupinu, potom mješoviti zbor, a od 2003. kao žensku vokalnu skupinu. Pod okriljem Putokaza izmijenilo se deset pjevačkih generacija, s njima i 400 pjevačica i pjevača, čineći ih pravom malom glazbenom školom, koja je nanaizala 13 objavljenih albuma i jedan DVD. Uz proslavu tri desetljeća godina zajedništva i prijateljstva, ne treba zaboraviti da je utemeljiteljica i glazbena voditeljica Putokaza, Miranda Đaković, ovogodišnja dobitnica Zlatne plakete "Grb grada Rijeke", javnog priznanja za sveukupno glazbeno djelovanje i postignuća, posebno u umjetničkom vodstvu i radu s ovom vokalnom skupinom.

Zbog velikog interesa, Putokazi će imati još jedan Događaj, 13. rujna u HNK Ivana pl. Zajca, a ulaznice za taj koncert uskoro će biti u prodaji na blagajni kazališta.



Najave