Update art magazin: Malo zemalja zaslužuje da ih se posjeti koliko to zaslužuje Hrvatska

Slika /arhiva/Bruxelles-updt.jpg

Ugledni časopis za suvremenu umjetnost "UPDATE art magazin", namijenjen bogatoj klijenteli, objavio je u najnovijem broju u rubrici "Umjetnost i putovanja" bogato ilustriran prilog o Hrvatskoj.

Taj se časopis, koji izlazi dvaput godišnje, prodaje u sto tisuća primjeraka, uglavnom u pretplati. Samo u Belgiji ima 12 tisuća pretplatnika. Osim toga, časopis je na raspolaganju u svakoj sobi luksuznih hotela s pet zvjezdica u nekoliko europskih gradova - Amsterdamu, Ateni, Barceloni, Baselu, Bruxellesu, Ženevi, Lausanni, Luxembourgu, Maastrichtu, Madridu i Parizu.

Direktor Ureda Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu Ivica Sršen ističe važnost objave toga priloga s obzirom da turoperatori u Belgiji sve teže prodaju aranžmane u Hrvatskoj, budući da je ona postala skupa destinacija.

"U Hrvatskoj nedostaje hotela s tri zvjezdice u kojima polupansion košta 40-50 eura, pa je turoperatorima teško popuniti zrakoplov samo s putnicima koji odsjedaju u skupim hotelima", kaže Sršen. "Stoga je iznimno dobro došao ovaj prilog, objavljen u časopisu koji čita bogata klijentela i koja ne pita za cijenu", dodaje Sršen.

Časopis je tek u posljednjom broju uveo rubriku "Umjetnost i putovanja" i to upravo s Hrvatskom. Uz to, časopis je objavio i dvije stranice oglasa za Dubrovnik i Zagreb i to potpuno besplatno, a inače se svaka stranica oglasa plaća 25 tisuća eura.

Ivica Sršen objašnjava da je toga došlo nakon što je uredništvo časopisa posjetilo Zagreb i Dubrovnik u organizacije Hrvatske turističke zajednice. "Oni su se iz Hrvatske vratili oduševljeni" i stoga su odlučili pokloniti nam dvije stranice skupog reklamnog prostora, kaže Sršen.

Prilog je naslovljen "Malo zemalja zaslužuje da ih se posjeti koliko to zaslužuje Hrvatska", a naglasak je stavljen na bogatu kulturnu i umjetničku baštinu.

"Prilično neobično, u svjetlu tragičnih događaja iz balkanskih ratova, mnogi očekuju da će zateći zemlju u ruševinama, koja je zauvijek potonula u tamu i bijedu. Daleko od toga. Zemlja ima iznimno bogatu umjetničku baštinu, koja se po kvantiteti i kvaliteti nadmeće s talijanskom baštinom", stoji u uvodu priloga.

Uz predstavljeno je i nekoliko hrvatskih suvremenih umjetnika: Boris Bućan, Dušan Džamonja, Ivan Kožarić, Pavo Urban, Viktor Daldon, Sanja Sašo, Antun Maračić i Boris Ljubičić. (Hina)



Pisane vijesti