Uoči natječaja predstavnici TUI Travela i KHA u Kuparima

Slika /arhiva/14-kupari_plaza.jpg

Predstavnici jedne od najvećih svjetskih turističkih grupacija TUI Travel te kompanije Karisma Hotels Adriatic (KHA) posjetili su danas lokacije Kupari i Plat na dubrovačkom području za koje se ove godine spremaju privatizacijski natječaji, a taj je posjet važan za donošenje konačne odluke o sudjelovanju u tim natječajima koji se za Kupare očekuju u siječnju, a potom skoro i za Hotele Plat.

O posjetu predstavnika TUI-a tim lokacijama danas su izvijestili iz KHA u kojoj su partneri i suvlasnici domaći koncern Agrokor, meksički hotelski lanac Karisma te TUI Travel.

Predstavnici TUI Travela, na čelu s zamjenikom glavnog izvršnog direktora Johanom Lundgrenom, današnjim su se posjetom Kuparima i Platu željeli osobno uvjeriti u turističku atraktivnost i razvojne mogućnosti tih lokacija, s čime su, kako ističu iz KHA, zadovoljni.

Njihova evaluacija viđenog važna je za razvojne planove kompanije KHA, što je izjavom potvrdio i Lundgren ističući da se posjećene lokacije/kapaciteti "savršeno uklapaju u viziju razvoja njihovog poslovanja".

Iako će investicije i komercijalno korištenje obnovljenih objekata na spomenutim lokacijama ovisiti o dinamici provedbe javnih natječaja, u slučaju da ponuda KHA bude prihvaćena, moguće je očekivati da prvi gosti u Plat dođu već 2015., a u Kupare 2016. odnosno 2017., naglašavaju iz KHA.

Osim Lundgrena iz TUI Travela danas su u Dubrovniku bili i direktori nekoliko njihovih pod-tvrtki, dok su ispred KHA domaćini bili predsjednik Uprave KHA Veljko Ostojić i član Uprave za financije i akvizicije Marinko Benić.

Natječaj za kompleks Kupari čeka se već nekoliko godina, zadnjih dvije se svako malo najavljivao i odgađao zbog raznih problema s neriješnim pravnim, vlasničkim i drugim odnosima, a prema najavama ministra turizma Darka Lorencina s današnje konferencije za medije sada je vrlo izgledno da će taj natječaj u formi za iskazivanje javnog interesa biti u ovom siječnju.

KHA nije jedini zainteresirani investitor za Kupare, spominjali su se i neki iz Azerbajdžana te Turske, ali sve će se vidjeti kad natječaj krene.

Ministar je danas za ovu godinu najavio i redovni privatizacijski postupak odnosno natječaj za Hotele Plat u Dubrovniku, ali bez navođenja konkretnog datuma/mjeseca, uz napomenu da je ta tvrtka imala resursa da se sama 'izbavi' iz predstečajne nagodbe u kojoj je bila prošle godine. Time Plat, za razliku od potpuno devastiranog i nefunkcionalnog kompleksa Kupari, nastavlja s redovnim poslovanjem i čeka natječaj, kazao je ministar Lorencin. (Hina)



Pisane vijesti