U Zagrebu prvi bed&breakfast studio

Slika /arhiva/kairos-001w.jpg

U Zagrebu je danas otvoren prvi bed&breakfast studio koji pod nazivom Studio Kairos gostima nudi smještaj, doručak i druge sadržaje u prostoru od sto metara četvornih u čije je opremanje i uređenje vlasnica Danijela Čavlović s obitelji uložila oko sto tisuće eura, doznaje se iz tog Studija.

Riječ je o ponudi i vrsti smještaja koji je već dugi niz godina uobičajen u brojnim europskim gradovima i turističkim odredištima, ali se u hrvatskom turizmu pojavljuje tek sporadično, dok u Zagrebu do Studija Kairos takve ponude nije bilo.

Prve goste Studio Kairos trebao bi primiti polovicom srpnja, a Čavlović vjeruje da će ih s vremenom biti dovoljno da povrati uloženo i razvije posao. Za sada osim nje i obitelji Studio zapošljava još dvoje ljudi.

Studio se nalazi u kompletno preuređenom obiteljskom stanu u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, po dizajnu prostora, ponudi usluga i sadržaja blizu je hotelima s četiri zvjezdice, a po cijenama hostelima. Studio istodobno može primiti 12 osoba u ukupno četiri sobe koja je svaka uređena na poseban način koji opisuje Zagreb i njegove stanovnike kroz određeno vrijeme.

Tako je tu Soba pisaca (Writers room), Zanatska soba (Crafts' room), Bakina soba (Granny’s room) te Muzička soba (Music room) koje gostima daju uvid u povijest i sadašnjost Zagreba, a gostima su na raspolaganju i zajednička prostorija za odmor, čitanje, gledanje TV-a, pretraživanje interneta i drugo, kao i najam bicikla.

Po riječima Čavlović pokretanju ovog posla je uz angažman cijele obitelj pomogla i kreditna linija za poticanje ženskog poduzetništva HBOR-a odnosno kredit od 650 tisuća kuna koji je dobila uz kamatu od 2 posto i poček od dvije godine. (Hina)



Pisane vijesti