U Zagrebu krajem ovog tjedna međunarodni sajam turizma Place2Go

Slika /arhiva/place2go-L.jpg

Četvrti međunarodni sajam turizma Place2Go od 13. do 15. ožujka u Boćarskom domu u Zagrebu okupit će 170 izlagača koji će predstaviti turističku ponudu 18 zemalja, kao i brojne poslovne partnere koji će u izravnim razgovorima moći dogovarati suradnju.

Place2Go jedan je od rijetkih međunarodnih turističkih sajmova u Hrvatskoj, a najavljujući njegov program u utorak na konferenciji za novinare direktorica sajma Damjana Domanovac istaknula je da će posjetitelji osim o hrvatskoj ponudi moći saznati i o ponudi egzotičnih i dalekih zemalja poput Tajlanda, UAE, Irana, Malezije, Indije, Japana, Tunisa i Turske, ali i u bližim zemljama poput Njemačke, Bugarske, Austrije, Slovenije, Mađarske i Srbije.

Ove godine imaju i nove izlagače iz Belgije, Kine, Rusije pa čak i Namibije, a na sajmu će biti prisutne i brojne aviokompanije, hoteli, resorti, toplice, wellness centri i drugi.

Od hrvatskih izlagača sudjeluju Grad Zagreb, nacionalni i parkovi prirode, ponuditelji jednodnevnih i vikend izleta, brojne turističke agencije.

Sajam će kao i zadnjih godina ponuditi atraktivne nagrade za posjetitelje, imat će i tzv. Gastro ulicu s raznolikim ponudama bavarskih, japanskih, iranskih, turskih, indijskih, ruskih i drugih restorana, a nastavlja i suradnju s humanitarnom udrugom Kolajna ljubavi iz Hrvatske i BiH koja djeluje i u Africi gdje ima sirotište u kojem je svoj dom pronašlo 37 djece o kojima se brinu volonteri iz Hrvatske.

Na pozornici u sklopu sajma održavat će se i razna predavanja i prezentacije koje će otkriti brojne destinacije, ali i informacije kako raditi i studirati u Australiji, zamijeniti kuću s nekim s drugog kraja svijeta, napraviti dobre fotografije na putovanju, putovati od Caracasa do New Yorka, kako upoznati tajnovita plemena i neobične narode te drugo.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld kazala je da je dobro što je Zagreb već četvrtu godinu domaćin takvom sajmu.

(Hina)



Pisane vijesti