U Hrvatskoj kongresni agenti iz cijelog svijeta

Slika /arhiva/rh-karta-ww.jpg

U Hrvatsku su u petak stigli kongresni i insentiv agenti iz cijelog svijeta, koji će do 22. studenoga boraviti u Zagrebu i Opatiji radi poslovnih razgovora s hrvatskim partnerima te upoznavanja kongresnih i ostalih mogućnosti hrvatskog poslovnog turizma,  doznaje se iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Strani kongresni agenti u petak su stigli prvo u Zagreb, na poslovnu radionicu HTZ-a i TZGZ-a "Buy Croatia" na kojoj su s 20-ak hrvatskih partnera, agencija i hotelijera iz više gradova, dogovarali suradnju i upoznavali se s ponudom grada, nakon čega idu u Opatiju gdje će imati sličan program.

Među njima su generalni menadžeri tvrtki-organizatora kongresa te poslovnih skupova i putovanja s tržišta Francuske, Brazila, Njemačke, SAD-a, Argentine, Malezije, Velike Britanije, Danske i drugih, a u Zagreb su stigli netom po završetku jedne od vodećih kongresnih burzi u svijetu, IBTM-a u Barceloni, na kojoj su od 17. do 19. studenoga sudjelovali i hrvatski predstavnici.

Među njima je bio direktor Kongresnog ureda pri TZGZ-u Zlatan Muftić koji je Hini kazao da su agenti u petak u Zagrebu na poslovnoj radionici, kao i na burzi u Barceloni iskazali veliko zanimanje za hrvatskom kongresnom ponudom koja je u porastu zadnjih godina među ostalim i zbog ulaska Hrvatske u EU, ali i dobrih iskustava suradnje stranih organizatora kongresa i drugih poslovnih skupova s hrvatskim partnerima.

"I organizatori i klijenti-sudionici kongresa i drugih skupova uglavnom ističu kako se u Hrvatskoj dobro i sigurno osjećaju prilikom boravka na nekom skupu, što uz poboljšanje kvalitete naše ponude također dosta utječe na stalni porast potražnje u tom segmentu, čemu u prilog ide i dobra geopozicija Hrvatske, ali i određeni oporavak od krize korporativnog sektora koji u svijetu iznova pojačano putuje, organizira skupove, nagradna i poticajna putovanja-insentiv i druga srodna događanja", ističe Muftić.

Prenosi da se i u Barceloni najviše razgovaralo o napadima na Pariz, koji je i jedno od najjačih svjetskih kongresnih odredišta, te općenito o pitanjima sigurnosti, u čemu, kako kaže, Hrvatska i njeni najveći kongresni centri - Zagreb, Opatija, Dubrovnik i drugi, odlično stoje.

(Hina)



Pisane vijesti