U Dubrovniku 600 tisuća turističkih dolazaka i 259 tisuća posjetitelja s kruzera

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Grad Dubrovnik danas je ostvario 600 tisuća turističkih dolazaka od početka 2011. godine, što je najveći broj dolazaka ikad zabilježen na gradskom području u jednoj godini. Tim povodom gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se s dobitnicima turističke nagrade Plavi cvijet za kvalitetu u turizmu kao i predstavnicima dubrovačkih hotela i turističkih agencija. Tom prigodom istaknuto je kako Grad Dubrovnik od 2008. do danas bilježi porast dolazaka i noćenja od gotovo 30 posto, a ove godine ostvarit će gotovo 2,4 milijuna noćenja.

Kad se brojci od 600.000 turista, koji su do sada odsjeli u dubrovačkim hotelima ili privatnom smještaju, pribroji još 1,4 milijuna posjetitelja koji su boravili u Dubrovniku po jedan dan, onda ta brojka posjetitelja iznosi više od dva milijuna, naglasio je Vlahušić. Dubrovački gradonačelnik je istaknuo kako se obnovom kapaciteta i povećanjem sadržaja očekuje i daljnji turistički rast.

Županijska lučka uprava Dubrovnik bilježi odlične rezultate u ostvarenom prometu brodova na kružnim putovanjima i u prihodima u ovoj godini. Po riječima ravnatelja Željka Dadića, kroz Staru gradsku luku ove je godine do 24. listopada prošlo 259.000 putnika koji su posjetili Dubrovnik, što je 2,3 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Najveći broj uplovljavanja brodova na kružnim putovanjima ostvarili su brodovi talijanskog brodara Costa koji sa svoja tri broda Victoria, Favolosa i Fortuna dolaze na sidrište Stare gradske luke u dane vikenda. Sezona dolazaka brodova na kružnim putovanjima u Staru gradsku luku završava 20. studenoga kada će posljednji put ove godine uploviti Costa Victoria. Županijska lučka uprava Dubrovnik od sidrenja brodova na kružnim putovanjima ostvarila je do sada prihod u iznosu od 5,5 milijuna kuna. (Hina)
 



Pisane vijesti