TZ Kvarnera i PU Primorsko-goranske županije o pripremi turističke sezone

Slika /arhiva/130404-kvarner1.jpg

Danas su u Opatiji, načelnica Policijske uprave primorsko-goranske, mr. sc. Senke Šubat i direktorica TZ Kvarnera, dr. sc. Irene Peršić Živadinov sa suradnicima, razgovarale o pripremi glavnog dijela turističke sezone 2013. godine. Dugogodišnja uspješna suradnja i niz zajedničkih aktivnosti PU PG i TZ Kvarnera poboljšavaju sigurnost domaćih i stranih gostiju, kao i pružatelja ugostiteljskih usluga.

Temeljem potpisanog Sporazuma o suradnji između TZ Kvarnera i PU PG i programa rada s financijskim planom TZ Kvarnera za 2013. godinu, poduzet će se niz aktivnosti u cilju podizanja sigurnosti tijekom turističke sezone na području cijele Primorsko-goranske županije.

Tradicionalno, TZ Kvarnera i PU PG objavljuju letak za goste Kvarnera s informacijama na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku, s nizom korisnih savjeta o prometnoj problematici, zaštiti osobne sigurnosti, sigurnosti imovine, a dogovorena je i zajednička organizacija edukativnih radionica za gospodarske subjekte
u turizmu.

U pripremi je i priručnik o sigurnosti u turizmu koji će biti javno dostupan, a bit će izrađena i aplikacija sa sadržajima koji bi uključivali i teme iz sigurnosti gostiju.

TZ Kvarnera podupire projekt Ministarstva unutarnjih poslova „Sigurna turistička sezona“, u sklopu kojeg tijekom turističke sezone na našem području borave strani policijski službenici.
 



Pisane vijesti