Turistička ponuda RH na skupštini njemačkih autobusera

Slika /arhiva/zd-VladimirIvanov.jpg

Sudionicima 55. godišnje skupština Udruženja njemačkih autobusera-organizatora putovanja, koja se od 5.
do 9. travnja održava u Zadru uz sudjelovanje 200 članova te udruge, danas je predstavljena hrvatska turistička ponuda.

Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić istaknuo je kako 80 posto turista u Hrvatsku dolazi s europskog tržišta, a njemački gosti i dalje su čvrsto na vodećoj poziciji.

U 2005. u Hrvatskoj je bilo 1,6 milijuna njemačkih turista, koji su ostvarili 11 milijuna noćenja, a u strukturi noćenja inozemnih gostiju turisti iz Njemačke su na prvom mjestu sa udjelom od 24 posto.

Mičić je govorio o investicijama u hrvatski turizam kojima će se poboljšati turističke usluge na području Istre, Kvarnera i Dalmacije. Glavni cilj je visoka kvaliteta usluge, razvijanje novih sadržaja kako bi se produžila turistička sezona. 

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić je poručio da su autobuseri važan dio ukupnog organiziranog turističkog prometa.

Hrvatska je i prije Domovinskog rata za njih bila važna destinacija, ali su u to vrijeme bile vrlo loše ceste. Danas imamo autoceste po europskim standardima pa je stoga realno očekivati da će njemački autobuseri u svoje programe uvrstiti Hrvatsku kao poželjno turističko odredište, rekao je Bulić dodajući da je cilj do 2010. godine dosegnuti posjet 2 milijuna turista iz Njemačke. (Hina)



Pisane vijesti