Turisti sve više koriste Dubrovnik Card

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Gosti Dubrovnika sve više koriste turističku karticu Dubrovnik Card i u pet je mjeseci ove godine njena prodaja gotovo udvostručena, prodano ih je 6854 komada, dok ih je u istom razdoblju lani bilo prodani 3505, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Po iznijetim podacima, prihod od prodaje te kartice u prvih je pet mjeseci iznosio nešto više od 1,1 milijun kuna, što je također gotovo sto posto više nego u istom razdoblju lani. Ovo je treća sezona u kojoj turisti mogu kupiti turističku karticu, a rezultati pokazuju da je ovaj proizvod dobro prihvaćen i pokazao je uspješnu suradnju grada i privatnog sektora, istaknuo je Vlahušić. Kako je rekao, najveći broj posjetitelja u Umjetničku galeriju Dubrovnik i male muzeje dolazi upravo preko Dubrovnik Carda.

Na konferenciji za novinare predstavljena je i nova brošura Dubrovačke kartice tiskana u 18.000 primjeraka. Dubrovačka kartica zajednički je projekt grada i dubrovačke turističke zajednice, a ovisno o dužini boravka u Dubrovniku može se kupiti jednodnevna, trodnevna ili sedmodnevna kartica.

Dubrovnik Card jedinstvena je ulaznica u osam kulturno-povijesnih znamenitosti, top atrakcija grada Dubrovnika, njenom kupnjom dobiva se i autobusna kartica, koja vrijedi za vožnje na području grada, brošura, a omogućuje i popuste u posebno označenim restoranima, trgovinama, suvenirnicama, zlatarnama, turističkim agencijama, partnerima projekta. (Hina)



Pisane vijesti