Trezner više nije direktor UHPA-e, traži se novi

Slika /arhiva/uhpa-new-logo.jpg

Dosadašnji direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Željko Trezner od srijede, 1. srpnja, više nije na toj poziciji te je stoga Upravni odbor UHPA-e pokrenuo postupak konzultacija za imenovanje novog direktora te jedne od najvećih strukovnih udruga u hrvatskom turizmu, doznaje se iz UHPA-e.

Upravni odbor UHPA-e o tome je razgovarao početkom ovog tjedna kada je održana i njegova konstituirajuća sjednica u novom sastavu, pri čemu su se svi, kako za Hinu ističe sam Trezner, složili da je u okolnostima kada udruga ima i određenih problema odnosno nezadovoljnih članova koji traže promjene i došlo vrijeme izbora novog direktora.

"Upravni odbor prihvatio je moju ostavku koju sam najavljivao već od veljače ove godine jer zbog obveza, akademske karijere i povećanje opsega posla na Veleučilištu Vern više nisam u mogućnosti istovremeno obnašati i dužnost direktora UHPA-e", kazao je Trezner dodajući da ga je Upravni odbor i imenovao svojim savjetnikom te da ostaje na raspolaganju uredu UHPA-e i članovima za svaki savjet i pomoć, kao i predsjedniku te članovima Upravnog i Nadzornog odbora udruge. 

Trezner ističe da će sve svoje obveze direktora udruge riješiti za prvih pola ove godine, kao i da Upravni odbor ima široku paletu mogućnosti za imenovanje novog direktora UHPA-e, od natječaja do osobnog poziva.

Ako se pojavi netko Upravni odbor to predlaže Skupštini koja i imenuje direktora, kao i predsjednika, a sada je, kako kaže Trezner, "samo pitanje hoće li se novi direktor imenovati na idućoj skupštini UHPA-e u rujnu kada će birati i novog predsjednika, ili će se to odgoditi za skupštinu iza toga kako bi se sve uskladilo".

Skupština UHPA-e sastala se sredinom lipnja ove godine s namjerom da uz ostalo bira i novog predsjednika, no kako su oba predložena kandidata dobila jednak broj glasova, predsjednikom je ostao Boris Žgomba i to do rujna do nove skupštine.

Žgomba i Trezner su nekako u isto vrijeme došli na čelo UHPA-e, pri čemu obojica sada 'odrađuju' drugi mandat na tim pozicijama koji su trebali trajati još oko godinu i pol ili do otprilike kraja 2017. No, kako su se pojavili nezadovoljni članovi-agencije (ili 'inicijativa za promjene') njihovim radom i vođenjem udruge, u zadnjih malo više od pola godine održane su tri skupštine na kojima se raspravljalo o njihovim mandatima, ali bez promjena, koje sada manje-više očekuju u rujnu.

"Kao direktor UHPA-e od 1. listopada 2010. do danas mogu reći da sam ponosan što je udruga postala vodećom strukovnom udrugom po broju zaposlenih, po prihodima i opsegu projekata od kojih je velik dio na europskoj razini i sufinanciran europskim sredstvima te ću i dalje kao savjetnik Upravnom odboru dati sve od sebe da UHPA unatoč trenutnim problemima nastavi i dalje kvalitetno raditi", poručio je Trezner.

Osim o Trezneru, Upravni odbor UHPA-e ovog je tjedna zbog zaprimljenih pritužbi iz članstva isključio turističku agenciju Express tours iz Čakovca.

"Ured UHPA-e primio jer prigovore dvije osnovne škole iz Istre čiji su učenici preko spomenute agencije trebali realizirati školu u prirodi, a nisu jer agencija za navedena putovanja nije izvršila financijske obveze prema dobavljačima u skladu s preuzetim ugovornim obvezama. U međuvremenu je broj oštećenih škola porastao na više od 25 te je agencija isključena iz članstva", kažu iz UHPA-e. 

(Hina)



Pisane vijesti