TREĆI KASTAV BLUES FESTIVAL

Slika /arhiva/kastav-tz-l.jpg

U organizaciji Turističke zajednice grada Kastva i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, održava se 3. Kastav Blues Festival, od 6. do 9. kolovoza 2010. godine.




Tijekom četiri dana trajanja međunarodnog Kastav Blues Festivala, uz brojne koncerte, održavaju se i glazbene radionice te izložbe, a dio programa, osim u gradu Kastvu odvijat će se u Ronjgima, odnosno Matuljima čime se festival širi na područje Kastavštine promovirajući ovaj kraj i upotpunjujući turističku ponudu cijele regije.



Temeljem dobrih odnosa sa European Blues Association (EBA), najvećom europskom organizacijom za promociju bluesa, kastavski blues festival održava se neposredno nakon Blues Week-a, godišnje manifestacije u organizaciji EBA.



Kastav Blues Festival, jedinstvena manifestacija ovoga profila koja okuplja eminentna svjetska imena blues glazbene scene, nastao je u čast Philadelphia Jerry Ricksa, jednog od istaknutih predstavnika tradicionalnog bluesa (country-blues) i posljednje veze s tzv. prvom generacijom blues glazbenika koja je izgradila temelje suvremene glazbe.



Naime, krajem ožujka 2007. godine Philadelphia Jerry Ricks dolazi u Kastav, te se odluči nastaniti ovdje, odakle narednih mjeseci putuje na brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu. Nedugo nakon što mu je u ljeto te godine dijagnosticirana teška bolest Jerry Ricks je umro i za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav.


 



Najave