Svjetski dan turizma na Malom Lošinju

Slika /arhiva/110926-m-losinj-nagr.jpg

Turistička zajednica grada Malog Lošinja već tradicionalno obilježila je Svjetski dan turizma dodjelom nagrada turističkim objektima i pojedincima za doprinos razvoju turizma otoka Lošinja i šire.

Ove godine svečanost je održana 26. rujna na terasi hotela Apoksiomen, a dodijeljene su nagrade oObjektima u kojima su ostvareni najbolji rezultati u sklopu akcije „Tajni gost na Lošinju – mjerenje kvalitete usluge“, djelatnicima godine - u sklopu akcije „Volim Hrvatsku – Čovjek ključ uspjeha u turizmu“ i najljepšim vrtovima i okućnicama – u sklopu akcije „Lošinjski cvijet“.

Svjetski dan turizma obilježava se na poticaj Svjetske turističke organizacije (UNWTO) 27. rujna, a ove godine obilježava se s temom „Turizam – povezivanje kultura“ s ciljem naglašavanja važnosti turizma u zbližavanju kultura svijeta i promicanju globalnog razumijevanja kroz putovanja. Govoreći o ovoj temi, ravnateljica Lošinjskog muzeja Zrinka Ettinger Starčić, spomenula je značenje pronalaska antičkog brončanog kipa atleta hrvatskog Apoksiomena i njegovog trajnog smještaja u Malom Lošinju.

Tajni gost na Lošinju predstavlja inovativan koncept mjerenja kvalitete usluga u svrhu njezina poboljšanja, koji su TZG Malog Lošinja i Heraklea razvili po uzoru na svjetske trendove. Iako je ostvareni rezultat od 83, od mogućih 100 posto, iznad razine hrvatskog prosjeka, uvijek postoje područja za unapređenje čijim uvođenjem se može postići još veća konkurentska prednost, u odnosu na ostale turističke destinacije. Prva godina mjerenja kvalitete usluge metodom tajnih gostiju na Lošinju pokazala je ljubaznost i pristupačnost djelatnika. Kao područje za unapređenje, identificirana je proaktivnost u nuđenju dodatnih usluga i proizvoda, kvalitetnija komunikacija s gostom s ciljem pronalaženja modela povećane potrošnje.

Nagrađeni su: Miomirisni otočni vrt, Lošinjski muzej, Radionica, izrada i prodaja suvenira Tehkon, Turistička agencija Turist, restoran Poljana, restoran Diana, hotel Aurora i hotel Apoksiomen.

Akcija „Čovjek – ključ uspjeha u turizmu” usmjerena je na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranje klime dobrodošlice u destinaciji. Cilj ove akcije jest naglasiti važnost pojedinaca koji sudjeluju u stvaranju slike o Lošinju, a samim time i o Hrvatskoj kao o kvalitetnom izboru odredišta za stvaranje divnih sjećanja, svakome prema njegovim preferencijama.

Nagrađeni su: Jasminka Pekas, djelatnica turističke agencije Lošinjska plovidba, Sonja Peraić, djelatnik marketinga i prodaje Jadranka hoteli d.o.o., Antonio Badurina, animator u Guest house Helios, Nada Mitrović, šef recepcije hotel Bellevue, Dušan Jureša, šef restorana hotela Aurora, Milanka Poldan, kuharica u hotelu Vespera, Nevenka Grgurević, djelatnica u hotelu Aurora, Vanda Goleš, privatni iznajmljivač, Veselko Periša, vozač, Slavica Tokić, djelatnica u hotelu Vespera, Hasema Bartoš, medicinska sestra Hitne medicinske pomoći Doma Zdravlja „Dr. Dinko Kozulić“, Toni Franko, voditelj eko broda u poduzeću „Vodovod i čistoća Cres-Lošinj“.

 

 

 

 

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja šestu godinu zaredom provodi izbor najljepših vrtova i okućnica u sklopu akcije „Lošinjski cvijet”. Cilj je animirati građane, iznajmljivače, kao i druge smještajne objekte na uređenje vrtova, hortikulturnih površina, uvođenjem dijela bogatog biljnog svijeta lošinjskog arhipelaga.

 

Odabrani su slijedeći vrtovi i okućnice: Anka Budinić, Veli Lošinj, Obitelj Gagić, Veli Lošinj, Obitelj Jambrošić, Ćunski, Jabuka Lalić, Mali Lošinj, Korina Opačić, Veli Lošinj.



Pisane vijesti