Svibanj u Baranji, najava dobre sezone

Slika /arhiva/240516_zlatna_greda1.jpg

Proljetni mjeseci donijeli su niz novosti i sadržaja u okruženju parka prirode Kopački rit, na području općine Bilje gdje se, osim otvaranja novih smještajnih kapaciteta, uvelike radi na pred sezonskoj promotivnoj kampanji. U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) provodi se on line kampanja čiji su rezultati vidljivi u povećanom broju posjetitelja tijekom proteklih vikenda. Također, brojni iznajmljivači i obiteljska seljačka gospodarstva prijavljuju svoje projekte za potpore koje su u tijeku pri Ministarstvu turizma i HTZ-u.

Od novih sadržaja u općini Bilje, svakako treba izdvojiti, sredinom svibnja otvoreno, vikend izletište Kuća u prirodi u mjestu Zlatna greda, namijenjeno izletnicima, rekreativcima, turistima, biciklistima i ljubiteljima prirode. Pored vikend izletišta, u ponudi Kuće u prirodi je i smještaj kapaciteta 46 postelja, restoran lokalnih specijaliteta, dječji i veliki adrenalinski park, dvorana za konferencije, sastanke i seminare, jahanje za najmlađe, pješačke i biciklističke rute, veslanje kroz močvaru i uređeni okoliš za izletnike.

Kuća u prirodi novi je koncept sadržaja i ponude Eko centra Zlatna Greda koji je osposobljen nakon tri godine obnove i opremanja, a u planovima su i razne manifestacije i događanja.
Predstavnici lokalne samouprave i turistički djelatnici općine Bilje, Osječko-baranjske županije i grada Osijeka otvorili su, proteklog vikenda, adrenalinski park spuštanjem s 10 metara visokog i 100 metara dugog zip line-a u Kući u prirodi Zlatna Greda.

Adrenalinski park u Zlatnoj Gredi prvi je i za sada jedini adrenalinski turistički sadržaj istoka Hrvatske. Park se sastoji od tri razine – mini park za najmlađe (predškolski i školski uzrast djece do 10 godina), niže razine na 3 metra i visoke razine na 8 metara visine.



Pisane vijesti