Sutra otvaranje 5. međunarodnog sajma turizma

Slika /arhiva/place2go_c2016.JPG

Place2go, najveći sajam turizma u Hrvatskoj, od 18. do 20. ožujka u Boćarskom domu u Zagrebu svim ljubiteljima putovanja priprema pravu avanturu. U Zagrebu će se predstaviti brojne egzotične i nama bliže zemlje izlagači, a posjetitelje čeka i zanimljiv program predavanja te restorani koji će privući vrhunskim specijalitetima. 

Treći puta zaredom Turkish Airlines je generalni sponzor sajma, a ni ovaj put nije izostala podrška institucija: Grada Zagreba, Turističke zajednica grada Zagreba, Tržnica grada Zagreba, Hrvatskih željeznica, a sve se i ove godine odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Ukupno će sudjelovati više od 160 izlagača iz 19 zemalja, prvi put hrvatskoj će se publici predstaviti Maroko, Izrael i Japan, a sudjelovat će i Indonezija, Indija, Tajland, Kanada, Belgija, Katar, Turska, Mađarska, Njemačka, Austrija, Italija, Velika Britanija, Slovenija, Srbija i Bosna i Hercegovina te, naravno, izlagači iz Hrvatske. 

Posjetitelji sajma dobit će iz prve ruke važne informacije iz svijeta turizma, upoznati se s bogatstvom ponude, cijenama aranžmana, aviokarata i smještaja, ali i dobro se zabaviti, nasmijati, čuti zanimljive priče i predavanja te kušati neka od egzotičnih jela.

Na sajmu sudjeluju brojne aviokompanije, od kojih će neke najaviti uspostavu novih direktnih linija, koje će povezati Hrvatsku s Kanadom, Izraelom, Rusijom, Portugalom, Češkom. Za one koji žele istražiti ljepote Lijepe naše hrvatski su izlagači pripremili top preporuke za cjelogodišnje izlete i duže boravke. Tako će svoje ponude istaknuti turističke zajednice Osijeka, Bjelovarsko-bilogorske županije, grada Karlovca, muzeji grada Zagreba te brojni hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode.

Tijekom B2B petka, 18. ožujka od 10 do 16 sati, sajam će biti otvoren isključivo za poslovne posjetitelje, kako bi im se omogućili sastanci s izlagačima i dogovori o budućoj suradnji. Tijekom petka, na pozornici unutar glavne dvorane, održavat će se i poslovna predavanja profesionalaca iz svijeta turizma, pa će tako posjetitelji moći saznati sve o trendovima u turizmu u inozemstvu - primjerice Japanu i Njemačkoj, ali i kako na razvoju turizma rade u Karlovačkoj županiji. Održat će se i panel s temom gastronomskog turizma u Hrvatskoj u sklopu predstavljanja festivala Taste the Mediterranean. Prava poslastica za kraj radnog dana biti će projekcija filma Wonderful Indonesia i nastup indonezijskih plesačica koje će otplesati poznati balineški Pendet Dance.

Posjetitelje tijekom vikenda očekuje pregršt zanimljivih predavanja na kojima će, između ostalog, moći saznati sve o ljepotama Indonezije, Izraela, Indije, Tajlanda, Kambodže, Vijetnama, Irana, Belgije, Vojvodine te izazovima Himalaja. Čut će i o uzbudljivim road tripovima po Sahari - Maliju, Mauritaniji i Maroku, američkoj turneji od New Yorka do Havaja, proputovanju po Norveškoj - i to s djecom, o tome kako zamijeniti vikendicu s nekim na drugom kraju svijeta, što im je sve potrebno da bi radili ili studirali u Australiji, a budući će mladenci moći saznati kako odabrati odredište za vjenčanje u inozemstvu. 

U pauzi između predavanja svoje plesne pokrete pokazat će indijske plesačice iz grupe Apsaradhe, a posjetitelji će u subotu moći uživati u nastupu izraelskog glazbenika Amira Gwirtzmana koji svira čak dvadesetak puhačkih instrumenata.



Pisane vijesti