Suradnja javnog i privatnog sektora – put za budućnost

Slika /arhiva/111020-uhpa3w.jpg

U Hrvatskoj, za razliku od ostatka Europe, udio turista koji u zemlju dolaze preko putničkih agencija raste, što je svakako rezultat zajedničkih aktivnosti javnog i privatnog sektora koje moramo nastaviti i u budućnosti, izjavio je ministar turizma Damir Bajs na 23. Skupštini UHPA-e – strukovne udruge i 18. Skupštini UHPA-e – udruge poslodavaca. U nastavku je ministar istaknuo kako Hrvatska iz krize izlazi s 1,2 milijuna turista više, koji su jednim dijelom agencijski gosti pred i post sezone. Upravo je produžetak turističke sezone, uz dovođenje domaćeg gosta u hrvatska odredišta te zadržavanja konkurentnosti na svjetskoj turističkoj sceni,  jedan od glavnih ciljeva hrvatskog turizma, koji su ove godine i ostvareni. Predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske Eduard Andrić iznio je kako ove godine, zahvaljujući iznimnim turističkim rezultatima, svi zrače optimizmom te da vjeruje kako će isto raspoloženje vladati i u nadolazećem periodu.

U Hrvatskoj, za razliku od ostatka Europe, udio turista koji u zemlju dolaze preko putničkih agencija raste, što je svakako rezultat zajedničkih aktivnosti javnog i privatnog sektora koje moramo nastaviti i u budućnosti, izjavio je ministar turizma Damir Bajs na 23. Skupštini UHPA-e – strukovne udruge i 18. Skupštini UHPA-e – udruge poslodavaca.

U nastavku je ministar istaknuo kako Hrvatska iz krize izlazi s 1,2 milijuna turista više, koji su jednim dijelom agencijski gosti pred i post sezone. Upravo je produžetak turističke sezone, uz dovođenje domaćeg gosta u hrvatska odredišta te zadržavanja konkurentnosti na svjetskoj turističkoj sceni,  jedan od glavnih ciljeva hrvatskog turizma, koji su ove godine i ostvareni.

Predsjednik Sindikata turizma i usluga Hrvatske Eduard Andrić iznio je kako ove godine, zahvaljujući iznimnim turističkim rezultatima, svi zrače optimizmom te da vjeruje kako će isto raspoloženje vladati i u nadolazećem periodu.

Na skupštini je, između ostaloga, usvojen Program rada i financijski plan UHPA-e za 2012. godinu, a osim spomenutih, sastanku su nazočili i predsjednik Uprave HUP-a Zagreb Kristijan Šustar, predsjednik UHPA-e Boris Žgomba, direktor UHPA-e Željko Trezner te predstavnici turističkih agencija Hrvatske.



Pisane vijesti