Sunčani Hvar poraste za devet mjeseci nastavlja i u listopadu

Slika /arhiva/sunc-hvar-w.jpg

Hotelska kompanija Sunčani Hvar prvih devet mjeseci ove godine završila je s 6,4 posto više noćenja i 5,2 posto višim prihodima u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a s boljim rezultatima od lanjskih nastavlja se i u posezoni, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Rezultati za devet mjeseci su i bolji ako se u njih, kako kažu u Sunčanom Hvaru, uključe rezultati kampa Vira, te je tada na razini devet mjeseci noćenja 27 posto više, a prihoda 8,2 posto više.

Ističući kako time Sunčani Hvar već mjesecima dokazuje da se pokretanje predstečajnog postupka nije negativno odrazilo na njegovo poslovanje. Dodaju i da je važnost uspješnog rješavanja predstečajnog postupka i namjere najvećih dioničara za što skorijim finaliziranjem dogovora potvrđena i nedavnim otkupom potraživanja Privredne banke Zagreb (PBZ) od strane Prime Tourist Resorts s.a. koji je time postao vjerovnik s 80 posto potraživanja prema društvu Sunčani Hvar.

U listopadu u Sunčanom Hvaru očekuju 13 posto više noćenja i prihoda po sobi u odnosu na isti mjesec prošle godine, a dodaju i da su se u rujnu kao i u listopadu usmjerili na grupe za odmor i MICE odnosno kongresne grupe kao i na segment vjenčanja.

Već u rujnu MICE segment ostvario je 18 posto više noćenja i 20 posto više prihoda po sobi nego u istom razdoblju prošle godine.

U rujnu su imali i 12 posto više grupa nego lani, dok u listopadu očekuju 16 posto više takvih turista nego u lanjskom listopadu.

Posebno su, kako naglašavaju, zadovoljni segmentom destinacijska vjenčanja, što je jedan od najvažnijih tržišnih segmenta za pred i posezonu u čemu bilježe i kontinuiran rast od 20 do 30 posto iz godine u godinu, a u idućoj godini očekuju porast od 50 posto u organiziranim destinacijskim vjenčanjima.

Kao zanimljivosti navode da su samo u rujnu organizirali više od 12 vjenčanja za parove diljem svijeta, od Južne Afrike do SAD-a i Australije, kao i da je njihov najveći hotel Amfora već rasprodan za predstojeće novogodišnje praznike. (Hina)



Pisane vijesti