"Staza vina i okusa" Dubrovačko-neretvanske županije

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Po uzoru na najprivlačnije talijanske staze vina u pokrajinima Arrezu (Toskana) i Trentinu (južni Tirol) i Dubrovačko-neretvanska županija uskoro bi trebala dobiti "Stazu vina i okusa".

Riječ je o tri milijuna kuna vrijednu projektu Seenet - "Valorizacija lokalnih resursa u cilju razvoja ruralnog turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Hercegovini". Na temelju sporazuma županije i Toskane projekt Seenet financira se donacijom talijanskog ministarstva vanjskih poslova, rečeno je na današnjem predstavljanju projekta.

Županijska "Staza vina i okusa" uspostavit će se po uzoru na najatraktivnije talijanske staze u Toskani i južnom Tirolu. Osmislit će se tako da sadrži i tradicijski i suvremeni način života, te će spajati poljoprivredu i turizam, istaknuto je. Napomenuto je kako će o projektu biti obaviješteni proizvođači i jedinice lokalne samouprave, popisani proizvodi uzduž buduće staze, te stvorena baza podataka o stanju na terenu.

Na predstavljanju su bili predstavnici županijske Turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Sveučilišta u Dubrovniku, županijskih udruga vinara, maslinara i pčelara te talijanske udruge Oxfam. (Hina)



Pisane vijesti