Split domaćin triju turističkih manifestacija

Slika /arhiva/Split-3m.jpg

U povodu 9. Međunarodnog festivala turističkog filma i ekologije - SW ITF 2006., koji će se, uz predstavljanje hrvatskih kandidata za Zlatni cvijet Europe 2007. i međunarodnu Smotru turizma Split/Europski klub zaslužnih za turizam, od 11. do 14. listopada održati u  Splitu, glavni direktor tih manifestacija za Hrvatsku Vojko Pleština rekao je da su te priredbe tijekom proteklih godina izgradile čvrstu poziciju kao važni poslovno-turističko-kulturološki događaji.

Dodao je da se na SW ITF-u očekuje sudjelovanje 50-ak zemalja koje će predstaviti 134 turistička, putopisna, dokumentarna i ekološka filma.

Najboljem hrvatskom nacionalnom turističkom filmu dodijelit će se nagrada "Baldo Ćupić" koja nosi ime jednog od najnagrađivanijih autora na SW ITF-u i drugim svjetskim turističkim filmskim festivalima.

Kandidati za Zlatni cvijet Europe 2007. su  Biograd i Baška Voda.

Uz domaće i strane poslovne posjetitelje, na smotri turizma predstavit će se izlagači nominirani za međunarodnu povelju Europske federacije turističkih novinara, te kandidati za nagradu AEFP, asocijacije za cvijeće i krajobraz.

Posebne nagrade uručit će čelnici svjetskih novinarskih i festivalskih turističkih asocijacija - F.E.S.T.-a, Fieta i A.E.F.P/EFE.

Na završnoj svečanosti zaslužnim pojedincima i tvrtkama dodijelit će se i međunarodna turistička priznanja "Doprinos razvoju turizma", "Zasluge za turizam" i "Život u turizmu". Ove međunarodne manifestacije bit će obogaćene i 13. međunarodnim turističkim forumom o održivom turizmu te likovnim izložbama, izložbama turističke fotografije i turističkog dizajna. (Hina)



Pisane vijesti