Split: Dodjela “Zlatne penkale” za 2005.

Slika /arhiva/050520-zpenkala1.jpg

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Turističkom zajednicom grada Splita organizira dodjelu ovogodišnje nagrade „Zlatna penkala“ u razdoblju od 11. do 14. svibnja 2006. godine.

„Zlatna penkala“ je tradicionalna nagrada koja se inozemnim turističkim novinarima dodjeljuje za najbolji objavljeni pisani materijal, TV ili radio emisiju o Hrvatskoj tijekom protekle godine.

Program dodjele nagrada započinje svečanim prijemom kod gradonačelnika grada Splita Zvonimira Puljića, 11. svibnja u večernjim satima u Dioklecijanovoj palači, a nagrade će biti dodijeljene sljedeće večeri u Vili 'Dalmacija'.

U znak zahvale za izniman doprinos u medijskom isticanju vrijednosti hrvatske turističke ponude i njezinog predstavljanja inozemnim čitateljima, gledateljima i slušateljima, novinarima će nagrade svečano dodijeliti premijer dr. Ivo Sanader, ministar turizma, mora, prometa i razvitka, Božidar Kalmeta i direktor Hrvatske turističke zajednice, Niko Bulić.

Istoga dana, u jutarnjim satima bit će održana konferencija za novinare u prostorima Meštrovićeve Galerije, na kojoj će sudjelovati ministar Božidar Kalmeta, direktor HTZ-a Niko Bulić te župan Splitsko-dalmatinske županije, Ante Sanader. Bit će govora o strateškim ciljevima kao i o komparativnim prednostima hrvatskog turizma.

Tijekom tri dana u Splitsko-dalmatinskoj županiji boravit će 36 inozemnih novinara iz 18 zemalja svijeta koji će obići povijesne lokalitete u Splitu i Saloni te 13. svibnja završiti posjet obilaskom Baške Vode, Makarske, Tučepa, Podgore i Zaostroga. 

vezane vijesti:
20. 5. 2005. - 'Zlatna penkala' za 2004.



Pisane vijesti