ŠPANCIRFEST - Varaždinski festival bez granica

Slika /arhiva/spancirfest-l-012.jpg

U varaždinskom kazalištu danas je predstavljeno četrnaesto izdanje festivala dobrih emocija „Špancirfest“, koji će se u varaždinskoj povijesnoj jezgri održati od 24. kolovoza do 2. rujna ove godine, u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina. Sudeći prema najavljenim sadržajima, Varaždin će opet potvrditi status  jednog od festivalskih središta Hrvatske, a dobre emocije festivala u grad će privući posjetitelje iz cijele  Europe.

Poseban zbog jedinstvene pozornice varaždinske povijesne jezgre u kojoj se odvija, „Špancirfest“ se izdvaja širinom te kvalitetom programa i ostalih festivalskih sadržaja, te tako postaje mjesto susreta različitih generacija, kultura, životnih stilova i različitih formi umjetničkog izričaja.

Glazbeni će se program odvijati na četiri pozornice, a od brojnih koncerata, organizatori  izdvajaju nastup skupine Mostar Sevdah Reunion, prvi nastup Magnifica u Hrvatskoj, slovenski zbor Perpetuum Jazzile kao svjetsku atrakciju zborskog pjevanja, te jedan od najcjenjenijih hrvatskih izvoznih glazbenih proizvoda Bambi Molesters.

Posebna je pažnja ove godine posvećena programu uličnog performansa, te će posjetitelji Špancirfesta moći uživati u vještini nekih od najboljih uličnih umjetnika Europe.

Očekuje nas još cijeli niz dječjih predstava i kreativnih radionica, a novost je da će se po prvi puta sve dječje kreativne radionice i dječje predstave odvijati na istom mjestu, na prostoru uz Katedralu u Ulici Juraja Habdelića.

Jedna od novina ovogodišnjeg „Špancirfesta“ je i suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu. Kao partner festivala varaždinsko će kazalište organizirati program komedije, a održavanje predstava na velikoj sceni kazališta svim će posjetiteljima garantirati potpuno i nesmetano uživanje u smijehu. U festivalski je program uvršten i novi žanr – mjuzikl.  

Prošle je godine na Špancirfestu uživalo 200.000 posjetitelja iz Hrvatske i mnogih europskih zemalja. S obzirom na  program i ostale sadržaje koje je Turistička zajednica grada Varaždina pripremila za četrnaesto izdanje festivala, „Špancirfest“ će i ove godine biti najposjećeniji hrvatski festival.

U želji da „Špancirfest“ bude što veseliji i sigurniji za sve posjetitelje, i ove je godine u sklopu svoje akcije „Nemoj piti i voziti“ osiguran besplatan gradski prijevoz Pan busom, a raspored s vremenom polazaka i stajališta bit će dostupan na web stranici festivala.



Pisane vijesti