Solana Nin: prva ovogodišnja berba cvijeta soli

Slika /arhiva/solanaNin_cvijet.jpg

Solana Nin poziva na prvu ovogodišnju berbu ninskog cvijeta soli; po drugi put otvaraju vrata domaćim i stranim turistima da se upoznaju s pričom o soli i uživo vide kako se ručno bere kraljica među svim solima.

Cvijet soli fini je ekološki kristal, certificiran od Europske unije, bran ljudskom rukom, u potpuno prirodnom i biodinamičnom okružju. Obična se sol taloži na dno bazena, a ninski cvijet soli ostaje na površini sjedinjen s morem kao tanki sloj listića poput latica cvijeća koji ljudska ruka ubire nježno, mikronskim sitima. Ninski cvijet soli je produkt metabolizma algi i specifičnih mikroorganizama, a u svom sastavu uključuje bogatstvo minerala  kao što su kalij,  magnezij, kalcij i mnogi drugi. Ninski cvijet soli prodaje se i u Japanu, Americi, Finskoj, Austriji, Sloveniji, Nizozemskoj i Njemačkoj.

Organizirani obilasci razgledavanje ručne berbe ninskog cvijeta soli i solane uz pratnju vodiča biti će svaki puni sat, a suvenirnica i muzej će za sve posjetitelje biti otvorena od od 8 do 20 sati.



Najave