Slovencima najbolji kampovi Lanterna, Čikat i Straško

Slika /arhiva/avtokampi_slo.JPG

Slovenski kamping internetski portal www.avtokampi.si četvrtu godinu za redom proglasio je najbolje kampove u Hrvatskoj u devet različitih kategorija s obzirom na regiju i veličinu, a to su ove godine među većim kampovima Lanterna blizu Poreča, Čikat u Malom Lošinju te Straško u Novalji na Pagu.

Doznaje se to iz uredništva jednog od najjačih slovenskih kamping portala, iz kojeg ističu da su najbolje hrvatske kampove za ovu godinu birali među 154 kampova, temeljem 41 tisuće glasova slovenskih kampista od svibnja do sredine rujna, pod pokroviteljstvom najveće regionalne tvrtke za proizvodnju mobilnih kućica Adria Dom.

Najboljim kampovima uručena su krajem prošlog tjedna na sajmu Bonaca u Marini Portorož i priznanja "Naj kamp 2014", a kako kažu s tog portala, među najboljima su iznova kampovi koji su i prijašnjih godina dobivali ta priznanja, što potvrđuje njihovu kvalitetu i popularnost među slovenskim kampistima.

Naglašavaju i da slovenski kampisti rado posjećuju hrvatske kampove na Jadranu, pa tako primjerice, po njihovoj analizi, samo na Kvarneru, posebice na otocima Krku i Lošinju, bilježe 25 posto od ukupnog broja posjeta slovenskih turista.

Ističu pritom kamp Čikat na Lošinju, jer su prije početka glavne turističke sezone uz more uredili nove parcele, a najavili su i da će kamp, kao jedini na Jadranu, biti otvoren i u zimskom razdoblju, što smatraju dobrom dodatnom ponudom otoka.

Priznanje Čikatu za "Naj kamp 2014" na Kvarneru komentirali su i iz kompanije u sklopu koje posluje - Jadranka hotela, istaknuvši da su to priznanje dobili četiri godine zahvaljujući sustavnom ulaganju u infrastrukturu, podizanje kvalitete sadržaja i usluge, ali i inovativnim novim proizvodima poput zimskog i zdravstvenog turizma.

Iz Jadranka hotela dodaju i da su od 2011. u kampu Čikat s gostima koji su to željeli provodili istraživanje (spirometriju) o pozitivnom utjecaju klime i prirodnog aerosola Lošinja na plućne funkcije, nakon čega je osmišljen i razrađen program plućne rehabilitacije u velološinjskom hotelu Vitality Punta u suradnji s Hrvatskim pulmološkim društvom.

(Hina)



Pisane vijesti