Seminar za direktore hotela 'Menadžer hotela 2006.'

Slika /arhiva/opatijalungomare.jpg

Dvodnevni seminar za direktore hotela "Menadžer hotela 2006.", na kojemu sudjeluje 78 direktora iz 35 hrvatskih hotelskih poduzeća, počeo je danas u opatijskom hotelu "Admiral".

Seminar za hotelske menadžere, koji su došli iz 30 hrvatskih turističkih odredišta, organizirao je Fakultet za turistički i hotelski menadžment u Opatiji.

Na seminaru se danas održavaju predavanja i rasprave o hotelskim standardima i kvaliteti hotelske ponude, suvremenim organizacijskim oblicima odjela hrane i pića i hotelskim informacijskim sustavima.

Drugoga dana seminara predviđena su predavanja i rasprave o modernim hotelskim menadžerima, standardiziranim izvještajima za menadžere hotela, projektnom menadžmentu te razvoju hotelskog kadrovskog menadžmenta.

O hotelskim standardima i kvaliteti hotelske ponude izlagala je prof. Ivanka Avelini Holjevac s opatijskog Fakulteta za turistički i hotelski menadžment.

Naglasila je neophodnost donošenja hotelskih standarda koji su uvjet za ulazak u Europsku uniju - od standarda izgradnje hotelskih objekata, opreme hotelskih prostorija, svih procesa rada u hotelu, usluga, komuniciranja, informacijskog sustava, rada, terminologije, simbola i upravljanja do ekoloških standarda i standarda sigurnosti i zaštite.

Međunarodna standardizacija pokazatelja poslovnog uspjeha hotelske industrije omogućava usporedivost rezultata, jača konkurentnost i partnerstvo sudionika na svjetskom turističkom tržištu i stvara temelj za efikasno upravljanje hotelima, rekla je Avelini Holjevac. (Hina)



Pisane vijesti