Savski sajam i Lipanjski susreti u okviru projekta Lijepa naša Sava

Slika /arhiva/130610-lnss1.jpg

Šesto izdanje društveno odgovornoga projekta Lijepa naša Sava bit će obilježeno u petak 14. lipnja koncertom posvećenim rijeci Savi koji će u sisačkome Starom gradu u 18 sati održati svjetski poznata etnoglazbenica i jazz autorica Tamara Obrovac i njezin ansambl Transhistria electric. Koncertom se želi pozvati građane na povratak Savi i potaknuti kulturne, zabavne i turističke aktivnosti u kontinentalnoj Hrvatskoj povezane s rijekom Savom. Kao uvod u taj koncert u 16 sati započet će tradicionalni Lipanjski susreti na kojima će kulturno-umjetnička društva iz Siska i Sisačko-moslavačke županije izvoditi najljepše posavske pjesme, plesove i napjeve. Ideji povratka građana Savi pridonijet će i studenti Tekstilno-tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji će u posjetiteljima sisačkoga Starog grada predstaviti jedinstvenu kolekciju ekoodjeće i modnih dodataka s motivima rijeke Save.  

Programske su sadržaje u Sisku danas na konferenciji za novinare najavili buduća sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, predsjednik Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić i organizator Lipanjskih susreta Ivica Posavec, ravnateljica Gradskoga muzeja Sisak Davorka Obradović te direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević.

„Ponosni što smo dijelom projekta Lijepa naša Sava koji Grad Sisak prepoznaje kao dobrodošao način poticanja lokalnog poduzetništva i turističkog razvoja našeg kraja. Posebno nas raduje što se projekt obilježava unutar zidina Staroga grada te što, uz naše već tradicionalne Lipanjske susrete, imamo priliku ugostiti i glazbenicu Tamaru Obrovac. Pozivamo sve drage goste da 14. lipnja navrate u Sisak“, istaknula je na konferenciji za novinare buduća sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Cilj je projekta Lijepa naša Sava promicanje svijesti o važnosti očuvanja rijeke Save i povratka građana na nju te poticanje održivoga gospodarstva i ekoturizma, a na današnjoj su konferenciji za novinare program u Sisku najavili su i predsjednik Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić i organizator Lipanjskih susreta Ivica Posavec te ravnateljica Gradskoga muzeja Sisak Davorka Obradović.

„Ove smo godine za građane Siska i njihove goste pripremili glazbeni program kojim im želimo približiti ljepotu tradicijske kulture i baštine posavskoga kraja i etnobaštine. Time ih želimo pozvati da se vrate rijeci Savi i pridonesu njezinoj zaštiti i očuvanju,  ali i održivome gospodarstvu i turizmu“, izjavila je direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević.

Za posjetitelje će u petak 14. lipnja od središta Siska do Staroga grada organiziran besplatan prijevoz brodom Juran i Sofija koji polazi s pristaništa kod Kaptola na Kupi svakoga sata od 15 do 21 sat. Povratak iz Staroga grada organiziran je također svakoga sata, s prvim polaskom u 16.30.

Podrobnije podatke možete doznati u priopćenju za medije u privitku, dok za dodatne podatke o projektu Lijepa naša Sava posjetite mrežnu stranicu www.lijepanasasava.hr



Pisane vijesti