Sastanak stožera projekta 'Volim Hrvatsku'

Slika /arhiva/skradin.jpg

Akcija "Volim Hrvatsku" uspješno se provodi u svim županijama, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić na konferenciji za novinare nakon današnjeg sastanka Stožera koordinacijskog odbora te akcije u Skradinu.

Na sastanku Stožera bili su direktori ureda turističkih zajednica svih primorskih županija, predstavnici grada Zagreba, pet županija istočne i osam županija središnje Hrvatske, te 20-tak novinara iz cijele zemlje koji prate turizam.

Najvažniji programi akcije "Volim Hrvatsku" - promicanje ekološke svijesti građana, uređenje okoliša i plaža, te postavljanje turističke signalizacije - počeli su se provoditi na prostoru cijele Hrvatske, rečeno je na konferenciji za novinare u Skradinu.

Akcija "Volim Hrvatsku" jedna je od temeljnih zadaća sustava turističkih zajednica, jer su one na terenu inicijatori svih aktivnosti potrebnih da bi mjesta i gradovi uopće mogli nositi atribut turističkog mjesta, naglasio je Bulić.

Promidžba akcije "Volim Hrvatsku" uskoro će početi u hrvatskim lokalnim medijima, dok će u okviru televizijske marketinške kampanje, vrijedne 35 milijuna kuna, nakon CNN-a i Eurosporta, prikazivanje spotova HTZ-a početi na postajama svih ključnih turističkih tržišta Europe, dodao je Bulić.

U ovogodišnjoj turističkoj sezoni u HTZ-u očekuju povećanje broja gostiju i noćenja od 2 posto u odnosu na prošlu godinu, kada je Hrvatsku posjetilo gotovo 10 milijuna turista. 

Očekuje se povećanje turističkog prihoda za 3 do 5 posto više nego lani, kada je ostvareno 6 milijardi eura, rekao je Bulić. (Hina)



Pisane vijesti