Sastanak članova ECTAA u Dubrovniku

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

U Dubrovniku je završila polugodišnja sjednica Europskog udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i touroperatora - ECTAA, na kojoj je sudjelovalo 80 izaslanika - čelnika udruga turističkih agencija i touroperatora iz 24 europske zemlje te predstavnici američkog udruženja putničkih agencija ASTA.

Tijekom dvodnevnoga rada predstavnici turističkih agencija i touroperatori raspravljali su o razvoju i budućim aktivnostima koji se odnose na zakonodavna i europska pitanja koja utječu na turizam.

Po riječima predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija Borisa Žgombe, trenutačna recesija u Europi još ne utječe na naš turizam, a u nekim dijelovima za 2012. postignuti su i bolji ugovori nego u 2011. godini.

Direktor Udruge hrvatskih putničkih agencija Željko Trezner rekao je kako od nove hrvatske vlade očekuje bolju suradnju kad su u pitanju putničke agencije, a prijedlog je da se stopa PDV-a od 23 posto na turističke usluge izjednači s PDV-om na smještaj, koji bi trebao biti između osam i deset posto, jer, kako je ocijenio, to je jedini način da se možemo ravnopravno boriti sa zemljama Mediterana koje su nam izravni konkurenti.

Inače, ECTAA je proglasila Hrvatsku preporučenim odredištem za 2011./2012. godinu, a brojni logotipi, banneri i informacije o Hrvatskoj istaknuti su u ECTAA-inim materijalima koji se šalju članovima udruge, priopćenjima za medije, izvještajima te prezentacijama. (Hina)



Pisane vijesti