Sajam „Zelena Panonija“ u sklopu manifestacije „15. Etno susreti u Bilju”

Slika /arhiva/tzo-Bilje-L.jpg

Općina Bilje poziva na sajam ekoloških i tradicijskih proizvođača „Zelena Panonija“, koji će se u okviru projekta „Pannonia Organica“ održati 6. i 7. rujna. Sajam će kroz promociju ekoloških proizvoda odnosno proizvođača doprinijeti vidljivosti i održivosti projekta, a to će omogućiti daljnje širenje tržišta i umrežavanje svih “zelenih” dionika na regionalnoj i međunarodnoj razini u Republici Hrvatskoj i Republici Srbiji.

Sajam se održava u sklopu manifestacije „15. Etno susreti u Bilju”. Objedinjavanjem te dvije manifestacije bliži smo zajedničkom cilju – atraktivnoj i učinkovitoj promociji tradicijskih zanata, ruralnog turizma, ekološke proizvodnje i afirmiranju kulturne baštine Osječko-baranjske županije i Zapadno bačkog okruga. Projekt “Pannonia Organica” provodi se u sklopu IPA II komponente u programu  prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija a nositelji projekta su Općina Bilje i Zelena mreža Vojvodine. Partneri na projektu u Republici  Hrvatskoj su: Tržnica d.o.o. Osijek, Ecorural Net i Centar za poduzetništvo Osijek, a projektni partneri u  Republici Srbiji su Zdravo organic d.o.o. Selenča i  Inno Focus Beograd.

U sklopu manifestacije „15. Etno susreti“  u Bilju, pozivamo i na „Grahijadu“, koja će se održati 6. rujna 2014. godine na pomoćnom nogometnom igralištu u Bilju, od 14.00 sati. Sudjelovati mogu ekipe do šest osoba, a organizator osigurava grah, nogare, lanac, drva, meso (kobasice i suho meso) i naravno, bogate nagrade.

 



Najave