Rijeci u Luganu dodijeljen Swiss Tourism Award 2014

Slika /arhiva/SwissTourismAward.jpg

Turističkoj zajednici grada Rijeke dodijeljeno je ugledno švicarsko turističko priznanje Swiss Tourism Award 2014 na prigodnoj svečanosti održanoj u Luganu, u sklopu upravo završenog turističkog sajma Swiss International Holiday Exhibition.

Nagradu je na prigodnoj svečanoj večeri preuzeo Dominik Damiš, voditelj marketinga Turističke zajednice grada Rijeke. Uz dodjelu nagrade, na sajmu je na promotivnom štandu mnogobrojnim posjetiteljima predstavljena ponuda grada Rijeke, Opatije i Kvarnera. Nastup na sajmu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Opatije, a sve u sklopu zajedničkog sudjelovanja u novom projektu Hrvatska 365 HTZ-a.

Godišnja nagrada Swiss Tourism Award dodjeljuje se turističkim destinacijama za online prezentacije svojih turističkih ponuda. Nakon analize znanstvenog odbora ove nagrade, koji je proveo postupak evaluacije, odlučeno je da se Rijeci dodijeli priznanje u kategoriji mrežnih stranica za 2014. godinu. Između ostalog, u obrazloženju ističu da je „Rijeka grad koji treba otkriti“, kao otvoreni i prijateljski grad s bogatim povijesnim nasljeđem, kozmopolitskim karakterom i arhitekturom.

Mrežne stranice www.visitRijeka.hr, koje je izradila poznata riječka specijalizirana tvrtka Multilink, objavljene su krajem 2013. godine te su ove godine nadograđene dodatnim jezičnim verzijama.

Swiss International Holiday Exhibition / Swiss Tourism Award

Swiss Tourism Award prestižno je priznanje kojem je cilj poticati razvoj turizma, a dodjeljuje se tijekom Swiss International Holiday Exhibition, najpoznatijeg švicarskog sajma posvećenog putovanjima i turizmu, ove ove godine održanom od 31. listopada do 2. studenoga. Cilj ove manifestacije je promocija visoko kvalitetnog turizma, očuvanje i isticanje prirodnih i kulturnih bogatstava pojedinih zemalja, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti u standardima usluga kao i predstavljanje raznih destinacija švicarskoj javnosti koje su se u nekim segmentima istaknule i izdignule iznad drugih te iz tog razloga zaslužuju biti predstavljene na ovom sajmu.



Pisane vijesti