Ribarski tjedan do 1. rujna

Slika /arhiva/12-46-ribtjedan.jpg

Od 25. kolovoza do 1. rujna 2012. godine, u Crikvenici traje 46. po redu, tradicionalni Ribarski tjedan, jedna od najstarijih crikveničkih manifestacija, u organizaciji Turističke zajednice grada Crikvenice.

Program događanja je raznolik, a s obzirom na to da se na crikveničkome području tradicionalno najviše jela plava riba, ove smo godine osmislili "Cestu plave ribe", u sklopu koje će ugostiteljski objekti Crikvenice nuditi ukusna i raznovrsna jela od plave ribe, s ciljem da postanu dio stalne ponude restorana.  

Posjetitelji će imati priliku uživati u brojnim zabavno-gastronomskim programima, a izložba razglednica Ivice Šegote će slikom ispričati priču o Crikvenici kroz godine. U sklopu radionice "Riba ribi grize rep" zainteresirani će moći naučiti kako se priprema tradicionalno jelo "Crkveniške rupice", a "Ribarske priče" će predstaviti svjetske ribolovne prvake s crikveničkoga područja, ribarske alate i zanate te zabavu uz vesele igre.

Također, izdvajamo: ribarenje i jedrenje s gostima, jedriličarske regate krstaša "Branimir Jurinčić" i "Marijan Pavletić", turnir  "Noć vaterpola, boćarske turnire te stolnoteniski turnir za goste na Gradskoj plaži u Crikvenici. 

Upoznajte sve čari života uz more, otkrijte istinskog gurmana u sebi i dopustite da Vas šarmira tradicija, zabavite se s nama na 46. ribarskome tjednu u Crikvenici.



Najave