Rezultati natječaja Promocija zanimanja

Slika /arhiva//Mint-hrv.jpg

 Ministarstvo turizma donijelo je rezultate još jednog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava u 2012. godini. Temeljem programa „Promocija zanimanja“ – poticanje obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2012. godini ukupno je odobreno 300.000,00 kuna za 28 odobrenih projekata. Ovo je treći od osam programa bespovratnih potpora za koje Ministarstvo turizma objavljuje rezultate. Programi se provode s ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskog turističkog sektora u 2012. godini, a Ministarstvo turizma za njih je ove godine predvidjelo ukupno 32 milijuna kuna.

Ministarstvo turizma donijelo je rezultate još jednog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava u 2012. godini. Temeljem programa „Promocija zanimanja“ – poticanje obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2012. godini ukupno je odobreno 300.000,00 kuna za 28 odobrenih projekata.

Cilj Programa je podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, te u konačnici ukupne kvalitete hrvatskog turizma kroz poticanje obrazovanja mladih za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu i kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu, s posebnim ciljem motiviranja mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja kroz sufinanciranje aktivnosti učenika u srednjim ugostiteljsko-turističkim školama.

Sredstva su namijenjena srednjim ugostiteljsko-turističkim školama  kojima su osnivači Grad Zagreb, županije ili Republika Hrvatska. Bespovratna sredstva namijenjena su za aktivnosti i projekte u 2012. godini:

  • sufinanciranje troškova natjecanja  učenika ugostiteljsko-turističkih škola u zemlji i  inozemstvu
  • sufinanciranje projekata promocije zanimanja u kojima sudjeluju učenici ugostiteljsko-turističkih škola (prezentacije, izrada suvenira, tiskani materijali o školi/zanimanjima i sl.)
  • sufinanciranje troškova organizacije natjecanja školama domaćinima

Ovo je treći od osam programa bespovratnih potpora za koje Ministarstvo turizma objavljuje rezultate. Programi se provode s ciljem povećanja konkurentnosti hrvatskog turističkog sektora u 2012. godini, a Ministarstvo turizma za njih je ove godine predvidjelo ukupno 32 milijuna kuna.

Eventualni upiti o rezultatima natječaja programa mogu se uputiti na e-mail adresu obrazovanje@mint.hr.

Rezultati natjecaja Promocija zanimanja.pdf



Pisane vijesti