Razvoj turističke ponude u općini Bilje

Slika /arhiva/baranja_gastro-bd14.jpg

Krajem 2014. godine, u vrijeme posezone, općina Bilje može se pohvaliti novostima u turističkoj ponudi, otvaranjem hotela Lug s četiri zvjezdice i kapaciteta 12 soba i jednog apartmana, drugog hotela uz Baranji. Sve sobe opremljene su po mjeri rađenim namještajem od masivnog drveta, što pridonosi ladanjskom ugođaju i stvara dojam rustikalnosti i ugodne atmosfere. Uz moderno opremljene sobe, pristup Internetu, važno je naglasiti kako su kućni ljubimci gostiju uvijek dobrodošli, a prostor gostima nudi potpunu privatnost te dva teniska terena za one željne rekreacije. Gosti u hotelu mogu kupiti tradicionalne i ručno rađene suvenire s lokalnih obiteljskih gospodarstava kako bi imali lijepo i dugo sjećanje na boravak u Baranji.

Također, raznolika gastronomska ponuda općine Bilje, bogatija je i za novu ponudu restorana, poput Tikveša, u samom središtu Parka prirode Kopački rit, koji je ponovno otvorio svoja vrata, dok je, u mjestu Vardarac, tradicionalni i nadaleko poznati restoran „Citadela“ postao središte gastro i eno ponude.

Turistička zajednica općine Bilje dio je PPS destinacije Wine tour Slavonije i Baranje, projekta Hrvatska 365 te je programom pripremnih i provedbenih aktivnosti za turističku godinu 2015. godinu predvidjela osiguravanje uvjeta za daljnji porast turističkog prometa tijekom cijele godine, zadržavanje imidža Bilja kao mirne, sigurne i atraktivne destinacije te promotivnim aktivnostima nastoji privući nove goste i utjecati na poticanje obnove i razvoja smještajnih objekata i infrastrukture, kao i privući skupine turista s posebnim interesima za ekoturizam.

Na području općine Bilje registrirano je više od 40 turističkih objekata, od čega je 32 privatnih smještaja, 7 restorana, kamp odmorište, konjički klub, izletište i nekoliko caffe barova.  Kada je riječ o općini Bilje, u proteklih 11 mjeseci ove godine ostvareno je 2659 dolazaka i 7564 noćenja. Na prvom mjestu po broju dolazaka prijavljenih turista su domaći, slijede gosti iz Njemačke, Slovenije, Mađarske i Rumunjske.



Pisane vijesti