Radni sastanak ministrice Brnjac o razvoju i promociji ruralnog turizma

Slika /2021_ilustrac_f/210331_mints.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je danas radni sastanak s Aleksandrom Kuratko Pani, voditeljicom Udruge ruralnog turizma Hrvatske o temi važnosti ovog oblika turizma u cjelokupnoj turističkoj ponudi Hrvatske te nadolazeće promotivne kampanje ruralnog turizma.

„Seoskim turizmom u Hrvatskoj bavi se oko 1.000 poljoprivrednih gospodarstava. Promocijom i daljnjim razvojem ruralnog turizma naglasak stavljamo na održivost hrvatske turističke ponude što ćemo adresirati i kroz Strategiju razvoja održivog turizma do 2030.“, istaknula je ministrica Brnjac.
 
Udruga ruralnog turizma Hrvatske okuplja poljoprivredna gospodarstva koja se bave turizmom iz cijele Hrvatske te je krajem 2020. godine inicirala provođenje promotivne kampanje u cilju oporavka turizma u ruralnim područjima što je Ministarstvo turizma i sporta podržalo.
 
„Ruralni turizam, a osobito seoski putem kojega domaći poljoprivredni proizvođači plasiraju vlastite poljoprivredne proizvode i poljoprivredne proizvode s okolnih gospodarstava svojim gostima, iznimno je važan za opstojnost turizma i sela u kontinentalnim dijelovima Hrvatske. Posebno nas veseli suradnja i uključivanje sadržaja obiteljskog smještaja, pustolovnog i kulturnog turizma jer kontinent zaista ima mnogo toga za ponuditi“, naglasila je Kuratko Pani. 
 
Promotivna kampanja zamišljena je kao početak organizirane i dugoročne promocije ruralnog turizma, a trebala bi započeti u drugoj polovici mjeseca travnja na domaćem tržištu. „Po prvi puta u povijesti namjeravamo provesti nacionalnu promotivnu kampanju o ruralnom turizmu s ciljem motiviranja domaćih turista na posjet ovim područjima. Domaći proizvodi i zdrava hrana, boravak na svježem zraku i u prirodi te rekreativne aktivnosti ono su što nam svima ovih dana treba“, dodala je Brnjac.

Priopćenja