Prvi ovogodišnji gosti na Makarskoj rivijeri

Slika /arhiva/130210-h-meteor.jpg

Nakon dvomjesečnog odmora i manjeg uređenja smještajnog, društvenog kao i gospodarskog dijela hotela, sinoć kasno makarski hotel Meteor primio je prve ovogodišnje goste. Tridesetak britanskih turista, koji su doputovali na dvodnevni odmor u Meteor, prvi su ovogodišnji turisti u gradu kao i na Makarskoj rivijeri. Gosti u toj vodećoj makarskoj hotelskoj kući izmjenjivat će se u većim skupinama svaka dva tjedna do kraja predsezone i nastavili s dolaskom u posezoni.

Za Valentinovo najavljena je grupa od skoro 200 gostiju, potvrđen je dolazak nekolicine sportskih klubova, a najave dolaska stranih gostiju idućih dana potvrdile su i neke turistička agencije.

Sadašnje stanje bookinga Meteora je bolje nego lani, doznaje se od direktora hotela Bepa Srzića, koji dodaje kako je ove godine planirano u hotelu ostvariti 100.000 turističkih noćenja i prihod od oko 35 milijuna kuna.

Nakon Meteora, hotel Dalmacija ugostit će prve goste polovicom travnja, a apartmansko naselje Rivijera oko polovice svibnja.

Makarski hotelijeri prošle su godine u hotelima Meteor, Dalmacija i Rivijera ostvarili 221.000 turističkih noćenja i ukupan prihod od oko 66 milijuna kuna, a za ovu godinu planirano je povećanje broja noćenja za oko 3 posto i ukupnog prihoda od oko 5 posto, doznaje se u Upravi makarskih hotelijera. (tekst i foto: Vedran Ribarević)



Pisane vijesti