PROMOCIJA HRVATSKOG TURIZMA U NEW YORKU

Slika /arhiva/NEW YORK, 6.-8.2.2009;ny-show-logo.jpg

Uoči otvaranja jednog od najvećih turističkih sajmova u SAD-u "The New York Times Travel Show" u New Yorku će se 5. veljače u večernjim satima održati tradicionalna radionica turističkih agenata i hotelijere iz SAD-a i Hrvatske, doznaje se iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Sajam u New Yorku se održava od 6. do 8. veljače, a osim navedene radionice i općeg predstavljanja hrvatske turističke ponude na tom sajmu posebnu prezentaciju, drugu godinu za redom, održat će i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Iz te Turističke zajednice napominju da u strukturi stranih posjetitelja Dubrovnika turisti iz SAD-a posljednjih nekoliko godina imaju stabilnu petu poziciju, te da ih u prosjeku godišnje Dubrovnik posjeti oko 35 tisuća.

Želeći zadržati takav rezultat i možda ga i unaprijediti i ove godine organiziraju tu prezentaciju na kojoj će sudjelovati i dubrovačke hotelske kuće, agencije i drugi gospodarstvenici, kao i dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica.

Prošle je godine, po prvim podacima HTZ-a, iz SAD-a u Hrvatsku došlo 11 posto manje turista nego 2007. ili njih 160 tisuća, a pad od 10 posto s tog je tržišta zabilježen i s 410 tisuća noćenja. (Hina) 



Najave