Projekt virtualne šetnje Vukovarom i Memorijalnim centrom Domovinskog rata

Slika /arhiva/Vukovar_by_bd_www.jpg

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i s ciljem približavanja priče tog grada svijetu Hrvatski telekom (HT) u suradnji s vukovarskim Memorijalnim centrom Domovinskog rata pokrenuo je projekt virtualne šetnje koja omogućava u 360 stupnjeva pregled nekoliko vukovarskih memorijalnih lokacija. Riječ je o projektu svojevrsnog interaktivnog muzeja Vukovara koji svatko može posjetiti, s bilo kojeg mjesta u svijetu i u kratkom vremenu koristeći računalo, tablet ili pametni telefon putem web stranice Memorijalnog centra http://360.mcdrvu.hr/, izvijestili su iz HT-a.

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i s ciljem približavanja priče tog grada svijetu Hrvatski telekom (HT) u suradnji s vukovarskim Memorijalnim centrom Domovinskog rata pokrenuo je projekt virtualne šetnje koja omogućava u 360 stupnjeva pregled nekoliko vukovarskih memorijalnih lokacija.

Riječ je o projektu svojevrsnog interaktivnog muzeja Vukovara koji svatko može posjetiti, s bilo kojeg mjesta u svijetu i u kratkom vremenu koristeći računalo, tablet ili pametni telefon putem web stranice Memorijalnog centra http://360.mcdrvu.hr/, izvijestili su iz HT-a.

"Virtualna šetnja u potpunosti prenosi iskustvo posjeta memorijalnih obilježja grada Vukovara i njegove nedavne povijesti, jer sadrži u 360° pregled pet lokacija u sastavu Memorijalnog centra - vukovarske bolnice, Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen doma Ovčara, Muzeja sjećanja na Domovinski rat te prikaza koncentracijskih logora Stajićevo i Begejci", napominju. Dodaju da je ta tehnika ostvarena fotografiranjem lokaliteta suvremenom opremom s ciljem što vjernijeg prikazivanja detalja, pri čemu je na 33 panoramske točke snimljeno više od tri tisuće fotografija visoke razlučivosti.

Ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut taj je projekt ocijenio odličnom porukom mira, dok je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković poručio da je virtualna šetnja donacija HT-a tom Centru i gradu Vukovaru kako bi se priča o Vukovaru objasnila i približila cijelom svijetu. (Hina)



Pisane vijesti