Programi „Volim proljeće u Krku“ za goste i rekreativce

Slika /arhiva/krk-tz-log10.jpg

Programi „Volim proljeće u Krku“ za goste i rekreativce

U razdoblju između 25. i 30. travnja, te 13. i 29. svibnja organizacijski tim gradskih institucija, udruga i gospodarskih subjekta, za sve ljubitelje aktivnog odmora, ali i za one koji se žele tek opustiti u okruženju inspirativnih krčkih pejzaža, priredio je niz atraktivnih događanja.

Krčka avantura tako započinje 25. travnja otvaranjem nove dionice edukativne šetnice „Putevima zlatnih kapi krčkog blaga“, koja drevnim maslinicima kreće od grada Krka do slikovitog naselja Vrh, a nakon kratkog oporavka i degustacije krčkih delicija, planiran je povratak.

Međutim, akcija ne završava tek otvaranjem nove trase tematske šetnice, već se nastavlja „Drobnica festom“, ili smotrom krčkih maslinara koja predstavlja priliku da se osim prigodne edukacije sudjeluje i u kušanju najboljih otočkih zlatnih kapi.

Za one kojima ugodna šetnja prirodom ne nudi dovoljno adrenalina, 30. travnja i 1. svibnja organizirano je „Proljeće na kotačima“, vođena tura biciklima i quadovima, popraćena izložbom motornih vozila na dva i četiri kotača.

Između 29. travnja i 6. svibnja održava se zanimljiva glazbeno-likovna manifestacija. Riječ je o mladima namijenjenom „Prvomajskom inkubatoru“, smotri demo bendova otoka Krka popraćenoj međunarodnim izložbenim projektom. Cilj ove manifestacije je druženje, ali i razvijanje rasprave među mladim glazbenicima, likovnjacima i ostalim entuzijastima.

Ono što Krčane, ali i brojne goste, sredinom svibnja osobito veseli, jest „Scuba fest“, manifestacija usmjerena popularizaciji ronjenja, aktivnosti o kojoj je već u periodu antike pisao grčki povjesničar Herodot. Ovogodišnje izdanje „Scuba festa“ traje od 13. do 15. svibnja, ne donosi samo tradicionalnu prezentaciju otočkih ronilačkih centara, promotivno ronjenje za sve ljubitelje dubina i nekoliko tematskih radionica, već i eko-akciju čišćenja podmorja Krčkog akvatorija.

I za kraj, nakon bezbrojnih doživljaja, najbolje ih je s najbližima podijeliti uz čašicu vrhunskog domaćeg vina. Takva uživanja u svom punom intenzitetu između 26. i 29. svibnja omogućava „Krčka vinska promenada“, manifestacija koja u svom drugom izdanju objedinjuje promotivnu ponudu vrhunskih hrvatskih vina, vođene degustacije, radionicu slikanja vinom (vinorela), izložbe, te bogat zabavni i scenski program.



Pisane vijesti