​Premijer Plenković razgovarao s predstavnicima turske Dogus Grupe

Slika /2021_ilustrac_f/210219_vrh.jpg

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak je na sastanku s predstavnicima turske Dogus Grupe u Banskim dvorima razgovarao o aktivnostima i planovima ulaganja te grupe u Hrvatskoj te potrebi daljnjih ulaganja u nove turističke proizvode na temeljima održivog razvoja, izvijestili su u petak iz Vlade.

Na tom je sastanku bila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, dok su iz Dogus Grupe bili predsjednik Ferit Sahenk, zamjenik predsjednika Odbora direktora Hüsnü Akhan i regionalni direktor SEE Burak Baykan.

Istaknuvši da je Dogus Grupa jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina, prije svega u sektoru turizma, u priopćenju iz Vlade dodaju da su tijekom sastanka predstavnici te grupe upoznali predsjednika Vlade s planovima za nastavak ulaganja u Hrvatsku u turističkom i građevinskom sektoru.

Predsjednik Vlade pozdravio je aktivnosti Dogus Grupe, naglasivši važnost turističkog sektora za Hrvatsku, koji je u protekloj 2020., usprkos izazovima nastalim zbog globalne pandemije covid-19 ostvario rezultate iznad očekivanja.

Uz to, na sastanku je istaknuta i potreba daljnjih ulaganja u nove turističke proizvode koji će potaknuti oporavak ove gospodarske grane u post-covid razdoblju, a koji se trebaju temeljiti na održivom razvoju, navode u priopćenju iz Vlade.

Inače, Dogus grupa u Hrvatskoj je prisutna više od 10 godina. S ulaganjima je započela akvizicijom marine D-Marin Mandalina u Šibeniku, nakon čega su uslijedile i akvizicije D-Marin Dalmacija u Sukošanu te D-Marin Borik u Zadru. 

U marini Mandalin 2015. godine otvorila je hotel D-Resort Šibenik, svoje prvo greenfield ulaganje u Hrvatskoj, vrijedno 26 milijuna eura. U Hrvatskoj Dogus grupa posjeduje još i boutique hotel – Villu Dubrovnik te hotel Maraska u Zadru.

Sveukupno, grupa je tijekom deset godina u Hrvatsku uložila 270 milijuna eura te zaposlila oko 350 pretežno domaćih radnika. U međuvremenu, početkom 2020. prodala je brend D-marin, odnosno tri marine, investicijskom fondu CVC Capital partners iz Luksemburga. (Hina)

Pisane vijesti