Predstavljena prigodna poštanska marka „170 godina turizma u Opatiji“

Slika /arhiva/postmark-op170.jpg

Danas je u znamenitoj opatijskoj Vili Angiolini predstavljena prigodna poštanska marka „170 godina turizma u Opatiji“, koju je izradila Hrvatska pošta d.d. u suradnji s Turističkom zajednicom Opatije. Hrvatska pošta d.d. već 23 godine prigodnim izdanjima poštanskih maraka promovira hrvatsku baštinu, od znanosti i umjetnosti, povijesti, prirodnih bogatstava, pa do suvremenih tema.

Poštansku marku predstavila je dr. sc. Stela Prislan-Fujs, članica Povjerenstva za izbor motiva te grafičkih i likovnih rješenja poštanskih maraka Republike Hrvatske te istaknula kako ima posebno zadovoljstvo promovirati je upravo u Vili Angiolini, mjestu na kojem je započeo opatijski i hrvatski turizam.

Opatija je dobila dvije poštanske marke, prvu posvećenu 150 godišnjici hrvatskog turizma i drugu, za ovogodišnju 170. obljetnicu opatijskog turizma. Dizajn marke potpisuje Dubravka Zglavnik Horvat, dizajnerica iz Zagreba, a nominalna vrijednost marke je 2,80 kuna, tiskana je u tiskari „Zrinski“ Čakovec, u arcima od 8 maraka i s jednim privjeskom i u nakladi od 100.000 primjeraka.

Direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić, zahvalila je Hrvatskoj pošti d.d. što je prepoznala važnost ove velike obljetnice i izradila poštansku marku „170 godina turizma u Opatiji“, koja se već danas može nabaviti u poštanskim uredima te pozvala sve da pošalju razglednicu iz Opatije nekoj dragoj osobi s ovom prigodnom markom.

Doprinos predstavljanju prigodne poštanske marke dalo je i Filatelističko-numizmatičko društvo Rijeka, čiji je predsajednik Borut Kopani predstavio prigodni žig 170 godina turizma.

Gradonačelnik opatije Ivo Dujmić zahvalio je Hrvatskoj pošti na doprinosu promociji velike opatijske obljetnice, čime će slika Opatije, kao i glas o 170 godina turizma biti odaslani u svije te ispisao razglednice Opatije koje su s prigodnom poštanskom markom i žigom danas poslane iz Vile Angioline predsjedniku RH Ivi Josipoviću, ministru turizma Darku Lorencinu i primorsko-goranskom županu Zlatku Komadini.

Predstavljanju su nazočili i Krešo Antonović, predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, koji je i član Povjerenstva za izbor motiva te grafičkih i likovnih rješenja poštanskim maraka RH te Ivo Bašić, predstavnik Ministarstva turizma, koji je u ime ministra turizma turističkim djelatnicima i gostima čestitao veliku opatijsku obljetnicu.



Pisane vijesti